Hetvenezer euró, mintegy 27 millió forint hamis pénzt szimatolt ki a német vámhatóság keresőkutyája, Skadi a Köln-Bonn nemzetközi repülőtéren egy Törökországból érkezett utas csomagjában – közölték vasárnap a német hatóságok.

Hamis pénz az utasnál

A kölni lakos 8000 euróval övtáskájában előbb megpróbált a terminál zöld sávján kijutni, amely azok számára van fenntartva, akiknek nincs elvámolni való árujuk. Az övtáskában lévő készpénz ugyan valódi volt, de a csomagok és a ruházat tüzetesebb átvizsgálatakor a keresőkutya segítségével 70 ezer euró és csaknem 3 ezer dollár hamis pénzt foglaltak le. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Pénzkereső kutya

„Skadi egyike két készpénzkereső-kutyának a Köln-Bonn nemzetközi repülőtéren és kifejezetten nagy mennyiségű készpénz felkutatására lett kiképezve az embereken” – mondta Jens Ahland, a vámhatóság szóvivője. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Minden valutának más szaga van

Hozzátette, hogy Skadi képes különböző valuták kiszagolására. Ahland szerint amint a keresőkutya ilyen szagot érez, leül az érintett személy elé, s „így volt ez ennek az embernek az esetében is”. Skadi egy hatéves németjuhász, s öt éve „dolgozik” a vámhatóságnak.

Kábítószert is megérzik

Korábban írtunk arról itt a Kékvillogó.hu hírportálon, hogy a magyar rendőrkutyák is kivételesen jó munkát végeznek. Tico kutyus segítségével, egy szegedi mélygarázsban találták meg a nyomozók azt az autót, amiben mintegy 62 kilogramm kábítószer lapult, nagyjából 400 millió forint értékben. A gépkocsi tulajdonosát kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Ezek is érdekelni fognak:

Kiemelt kép: illusztráció