Másodpercek alatt mindenük odalett, ám szerencsére nem sérült meg senki. Azonban saját maguk nem tudják újjáépíteni a házat

Villámgyorsan történt

Öt perc alatt mindene odalett egy miskolci családnak, amikor beszakadt a házuk teteje. A szülők a hat gyerekkel együtt voltak a házban, és azt hallották, hogy recseg-ropog a tető – hangzott el a Tv2 Tények című műsorának csütörtök esti kiadásában.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Recseg-ropog a tető

Az egyik rokon azt mondta, ő sem mer bemenni egykor közös otthonukba, ahol néhány napja majdnem tragédia történt. Olyan rossz állapotban van a ház, hogy a csatorna stábja is leginkább kint forgatott. Pedig néhány napja itt éltek a szülők a hat gyerekükkel. Mindenki otthon volt, amikor azt hallották, hogy a fejük fölött recseg-ropog a tető.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Épp kiértek, amikor beszakadt a tető

„Kezdte a kémény, utána húzta magával, de még jó, hogy ki tudtak szaladni, mert bent voltak” – mesélte egyikük. A hatalmas robajtól az egész család megijedt, és azonnal kirohantak az utcára. Szerencséjük volt, mert éppen kiértek, amikor a tető beszakadt, és a törmelékek beborították az egész házat és az udvart is.

Életveszélyben voltak

A szülők kétségbeesetten nézték, ahogy öt perc alatt romba dőlt a házuk. Megpróbálták menteni, ami menthető, de életveszélyben voltak. Megpróbálták azonnal menteni ki a bútorokat, és ahogy sietségben is pakolásztak, széttört az ebédlőasztaluk, a bútorjuk, az ajtók letörtek róla.

Rokonoknál laknak

A család ráadásul éppen gyászolt, mert aznap halt meg a tíz hónapos kisbabájuk. Pont a temetésről beszéltek, amikor a saját életük is veszélybe került a beszakadt tető miatt. A szülők a hat gyerekkel most rokonoknál húzzák meg magukat, és önerőből nem tudják a házat újraépíteni.

A gyerekek játékai is tönkrementek

„Tetőanyagok kellenének, hogy ezt meg tudjuk csinálni…. vissza tudjuk csinálni a tetőt” – magyarázta egyikük. Minden segítség jól jön a családnak, mert nem csak a házuk, de a ruháik, a bútoraik, a gyerekek játékai, és az összes élelmük is odaveszett.

Tragikus munka

A családnak viszonylagos szerencséje volt – nem úgy, mint annak a három férfinak, aki augusztus végén a borsodi megyeszékhelyen egy pincében dolgozott. Mint megírtuk, a férfiak felújítási munkálatokat végeztek, amikor annak mennyezete beszakadt és maga alá temette a munkásokat.

Ha elfogy a pénz, kölcsönkérnek

A tragédia következtében nyolc gyerek maradt félárván. Az áldozatok hozzátartozói a családi pótlékból élnek, ami nem sok mindenre elég. Az egyik családban korábban a két férfi hetente 70 ezer forintot vitt haza, amióta, meghaltak, azóta nincs segítség. Az egyik családanya elmondta: a mai élelmiszerárak mellett a családi pótlék nagyjából egy hétre elég, utána megpróbálnak kölcsönkérni, ami vagy sikerül vagy nem.

Egy kis fának is örülnének

A tragikus sorsú családok elmondásuk szerint a történtek után egyszer kaptak élelmiszersegélyt, azóta semmilyen támogatásban nem részesültek. A tél közeledtével egy kis fának is örülnének, a legfontosabb pedig az lenne, hogy a gyerekek élelemhez jussanak.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A mostani házomlásról készült összeállítás itt tekinthető meg

<iframe width="640" height="360" src="https://tv2play.hu/embed/tenyek/hatgyerekes_csaladra_omlott_a_haz" allowfullscreen scrolling="no" frameborder="0"></iframe>

(Kiemelt képünk illusztráció, nem a helyszínen készült. Forrás: Pixabay.)