Egy 59 éves takarítónő zuhant a mélybe a Honvédelmi Minisztérium ablakából. Az asszony a hetedik emeletről esett ki, a segítség azonnal útnak indult, hogy megpróbálják megmenteni.

Durva baleset

Szörnyű baleset történt a szerb Honvédelmi Minisztérium belgrádi épületénél. A 59 éves nő a tisztaságért felelős személyzet tagja volt, és éppen a szokásos feladatát látta el, amikor – egyelőre ismeretlen okból kifolyólag – kiesett az épület hetedik emeleti ablakából. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A hatóságok nyomoznak

A nő az első emelet kiálló részén landolt – számolt be róla a Magyar Szó. Súlyos sérüléseket szenvedett, a mentők azonnal a Szerbiai Klinikai Központ Sürgősségi Központjába szállították. A hatóságok nyomozást indítottak az ügyben.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csütörtökön történt

A Kékvillogó.hu számolt be róla, hogy egy férfi kiugrott az ajkai kórház hatodik emeletéről. A tragédia csütörtökön történt, az áldozat egy 51 éves férfi, aki egy kórterem ablakából vetette magát a mélybe.

Nincsenek rácsok a kórtermek ablakain

Az ajkai egészségügyi intézet ablakain nincs rács. Az egyik kommentelő szerint ugyan az ablakok párkányai magasan vannak, de azok elég szélesek. Ezek alapján valószínűsíthető, hogy valóban nem baleset történt.

Nem ez az első hasonló eset

A Delta Hírek Facebook oldalán egy hozzászóló megjegyezte, hogy Ajkán nem először történik ilyen eset. Elmondása szerint majdnem minden évben történik egy ilyen tragédia.

Még vizsgálják az esetet

A rendőrök amint értesültek az esetről, a helyszínre siettek. A tragédia körülményeit még vizsgálják.

Győrben is kizuhant egy ember

Március 30-án 10 óra tájékán kapott a rendőrség egy bejelentést, hogy a győri Szent Imre úton lévő társasház egyik lakásának ablakából kizuhant egy nő. Ebben az esetben felmerült, hogy bűncselekmény történhetett. Egy férfit előállítottak a rendőrök.

Sokan halnak meg öngyilkosság miatt Magyarországon

Éves szinten több mint ezer fő hal meg Magyarországon szándékos önártalom következtében. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) statisztikái szerint 2021-ben 1203-an, egy évvel korábban pedig 1311-en hunytak el ilyen okból. Nincs azonban egyértelmű csökkenő tendencia, hiszen 2019-ben 1158 ilyen esetet regisztráltak.

A kilencvenes években rosszabb volt a helyzet

A KSH adatai alapján kijelenthető, hogy a kilencvenes évek óta azért történt jelentős csökkenés. 1990-ben 2980-an haltak meg öngyilkosság következtében. Először 2006-ban jegyeztek fel kevesebb mint kétezer ilyen esetet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció