Életét vesztette az a férfi, aki lezuhant a Margit híd szigeti bejárójának Pest felé néző oldaláról. Vélhetően többen is láthatták a szörnyű esetet azok, akik a tragédia helyszíne melletti utcai kondiparkban erősítettek. 

Lezuhant a Margit hídról

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy szerda délelőtt 9 óra 20 perc körül leesett egy férfi a Margit híd szigeti leágazásának pesti oldaláról a sziget partjára, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Többen is láthatták a szörnyű esetet azok, akik a tragédia helyszíne melletti utcai kondiparkban erősítettek. Még nincs hivatalos információ arról, mi történt pontosan, így az arra járók legfeljebb találgatni tudnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Látta a letakart testet

Egy férfi azt mondta, hogy rendszeresen edz a tragédia helyszíne mellett található kondiparkban. A tragédia napján ugyan éppen nem sportolt, de a hídon átsétálva látta a flaszteren heverő, letakart, élettelen testet. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Lehet, hogy benne volt a szándék”

„Elég masszív az a korlát, szóval lehet, hogy volt benne egy szándék” – mondta a Metropolnak az egyik járókelő, Barnabás, hozzátéve, hogy a körülményeket nem ismeri, de azt sem tartja kizártnak, hogy dulakodás is történhetett.

Nincs jele idegenkezűségnek

A hivatalos információk azonban rácáfoltak vélekedésére, a rendőrség szerint ugyanis idegenkezűségre, illetve bűncselekményre utaló jel fel sem merült a helyszínelés során. 

Ittas volt és bátor?

„Akkor lehet, hogy ittas volt és bátor? Mindenesetre sajnálom a hírt és részvétem a családnak” – mondta a lapnak a szintén az edzését végző Péter.

Megmentették a fiatal lányt

A BudaPestkörnyéke.hu tavaly novemberben tudósított arról, hogy nem érdekelte semmi a hős egyenruhást, akinek csak az járt a fejében, hogy megmentse a fiatal lány életét. Megpróbálta szóval tartani, miközben sikerült megközelíteni a nőt, majd visszaemelték a Margit hídon.

Rettenetes pillanatok

„Tisztában voltam a veszélyekkel, de nem erre gondoltam. Nekünk ezt kell tennünk, mindent meg kellett próbálnunk, hogy megmentsük a lányt” – ezt mondta az a rendőr, aki társaival együtt megmentett egy fiatal nőt, aki vasárnap este akarta magát a Dunába vetni a Margit hídról. 

Ez volt a taktika

A rendőrök percek alatt kiértek a helyszínre, ahol a fiatal nő hangosan sírt és többször elmondta, hogy meg akar halni. Míg az őrmester átmászott a korláton és megkerülte a keskeny beton pillért, társa Nádasdi Csaba szóval tartotta a zokogó nőt.

Sikerült berántani

„Angolul tudtam beszélni a lánnyal, folyamatosan szóval tartottam és próbáltam megnyugtatni. Közben a VI. kerületi kollégákkal figyeltük Rolandot, hogy mikor ér oda a lányhoz.” A folyamatos kommunikáció közben Mihály Roland meg tudta közelíteni a fiatal nőt, majd rögtön megragadta a kabátját, társai pedig őt biztosították.

Veszélyes művelet

„Miközben megfogtam a lányt, a másik kezemmel Csabába kapaszkodtam” – mesélte Roland. Miközben Nádasdi Csaba a társát biztosította, a 6. kerületi rendőrök megfogták a lányt és a ruhájánál fogva átemelték a korláton és biztonságba helyezték. Ezt követően a fiatalt átadták a mentőknek, akik további vizsgálatokra kórházba vitték.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: életmentés a Margit hídon. Fotó: archív