Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt tűz ütött ki egy zalakarosi hotelben. Korábban nem lehetett tudni, mi okozta a tüzet, ám mostanra kiderült: egy meghibásodott klímaberendezés miatt csaptak fel a lángok.

Egy szoba gyulladt ki

Mint megírtuk teljes terjedelmében égett egy ötödik emeleti szoba Zalakaroson, a Termál úti szállodában. A tűz három másik szobát és a felettük lévő műfüves rekreációs területet is elérte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

60 embernek ment tönkre a nyaralása

A tűzeset során senki nem sérült meg, de a hotelt kiürítették, hatvan embernek kellett elhagynia az épületet.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kapcsolódó:

Ez okozta a tüzet

Az MTI tudosítása szerint a tüzet a klímaberendezés okozhatta a tüzet. Mint írják vélhetően a klímaberendezés elektromos zárlata miatt ütött ki tűz szerda délelőtt a zalakarosi Freya Hotelben, ahol több szoba is használhatatlanná vált; az érintett vendégek többségét más szállodákban helyezték el – mondta el a Hunguest Hotels Zrt. marketing- és kommunikációs igazgatója.

Az ötödik emeleten történt a baj

Labossa Lajos közölte: az egyik ötödik emeleti szobában lakó vendég észlelte, hogy füstöl a légkondicionáló, amit jelzett a recepción, ezt követően a szálloda munkatársai a tűzoltók kiérkezéséig porral oltó készülékkel igyekeztek megfékezni a fellobbanó lángokat.

Két szoba égett ki

Labossa Lajos hozzátette: két szoba égett ki, egy harmadiknak az ajtaja károsodott, de az oltási munkálatok miatt 28 szobából ki kellett költöztetni a vendégeket. A szinte teltházzal üzemelő hotel érintett 50-60 vendégének egy részét más zalakarosi hotelben helyezték el, másokat a szállodalánc tapolcai vagy bükfürdői egységeiben a kérésük szerint, néhányan pedig hazautaztak.

Visszatéríték a pénzt

A szállodalánc munkatársai felvették a kapcsolatot azokkal a vendégekkel, akik a közeli napokban érkeztek volna Zalakarosra, jelezve, hogy számukra visszatérítik a pihenésük árát vagy a társaság más hoteljeiben helyezik el őket.

Még nem végezték el a felújítást

A korábbi információval ellentétben a zalakarosi szállodában még nem végezték el a tervezett felújítást, erre majd később kerül sor – tette hozzá Labossa Lajos. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Hotel Zalakaros – Forrás: Google Maps