A világon többféle bűnöző típus létezik, különböző okok vannak, hogy ki miért téved a bűn útjára. A legveszélyesebbek viszont egyértelműen a pszichopaták, akik mindenfelé ok nélkül hajtanak végre durva bűntetteket. Ezúttal a legveszélyesebb bűnözőknek néztünk utána.

A legdurvább

A történelem legveszedelmeseb sorozatgyilkosa Ed Gain volt, ha a gyilkossági módszereket vesszük figyelembe. Már kiskorában arra nevelte őt az alkoholista apja, hogy a nők és az erotika elítélendő dolgok. 1957-ben egy házkutatás során a rendőrség egy fej nélküli női holtestet és emberi maradványokat talált az otthonában, majd egy emberi bőrből készült öltönyre is rátaláltak. A sorozatgyilkos azzal védekezett, hogy olyan nők sírját ásta ki, akik az anyjára emlékeztették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Intézetbe került

Ez a védekezés természetesen nem állta meg a helyét a bíróságon és a tárgyaláson beszámíthatatlannak ítélték, ezért börtön helyett egy intézetbe került. Gaint 10 év után már gyógyultnak tekintették, ezért újra bíróság elé állt, ettől függetlenül nem ítélték halálra, hanem őrületre hivatkozva életfogytiglani börtönbüntetést kapott.

FIGYELEM! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

 A legismertebb

Ted Bundy neve mindig előkerül, ha sorozatgyilkosokról van szó, ráadásul több film is készült a történetéről. Bundy sztárnak számított, mert egy jóképű, közvetlen embernek tartották, így más szemmel néztek rá, mint általában a pszichopatákra. Ráadásul egyetemre is járt, ahol jó eredményei voltak, így senki nem nézte ki belőle, hogy mire képes valójában

Ted Bundy-t 32 éve végezték ki

Hibázott és lebukott

Bundy a jó megjelenése miatt könnyen elrejtette a külvilág elől az igazi arcát. Az 1970-es évek elején, amikor Seattle-ben élt, hirtelen sok fiatal nő tűnt el nyomtalanul, majd 1974-ben Utah-ba költözött, hogy jogot tanuljon, ez pedig azzal járt, hogy hirtelen ott is megnőtt az eltűntek száma. Bundy-t végül egy félresikerült gyilkossága után kapták el a rendőrök, az egyik áldozata ugyanis ügyesen megszökött és feljelentette a rendőrségen.

Elítélték emberrablásért

Amikor Bundy-t elkapták 15 év börtönre ítélték emberrablásért, de kétszer is megszökött és újra gyilkolt. 1 hónappal később azonban véget ért a karrierje, amikor újra elfogták a rendőrök. Bundy 30 ember meggyilkolását vallotta be a bíróságon, amiért halálra ítélték, 10 évvel később pedig végre is hajtották az ítéletet.

A legbetegebb

Jeffrey Dahmer kezéhez 17 ember vére tapad, többségük afrikai-amerikai férfi volt. A gyilkos plázákban, buszmegállókban és melegbárokban kereste az áldozatait, akiket áthívhat magához, ahol drogokkal felturbózott ital várta a férfiakat, majd miután kifejtette a hatását a szer, meggyilkolta őket. Olyan áldozatokat választott magának, akikről tudta, hogy nem sokan keresnék őket, és nem kavarna nagy port az eltünésük.

Kiélvezte minden percét

Dahmer annyira élvezte, amikor gyilkolhatott, hogy annak minden percét kiélvezte, ezért például fotókat is készített az áldozatairól, miközben feldarabolta őket, hogy újraélhesse a pillanatokat. Ezek a képek viszont tökéletes bizonyítékként szolgáltak ellene a bíróságon, ahol halálra ítélték, de végül egy cellatársa végzett vele.

A Legtöbb áldozatot szedő

A valaha élt és elfogott legtöbb áldozatot szedő amerikai sorozatgyilkos nem más, mint Samuel Little, aki 1975 és 2000 között 25 éven át tartotta rettegésben Amerikát. A saját bevallása szerint 19 államban 93 gyilkosságot követett el, ebből az FBI 60 esethez tudta hozzákötni a nevét.

Véletlenül bukott le

Little sokáig jól titkolta, hogy egy bűnöző, végül pedig csak véletlenül bukott le és derült ki, hogy ő Amerika leghírhedtebb sorozatgyilkosa. 2012-ben egy drogokkal kapcsolatos nyomozás során DNS mintát vettek tőle, a rendőrségi rendszerben pedig három korábbi megoldatlan gyilkosságnál is egyezést találtak. 2014-ben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, 2020-ban természetes úton veszítette életét.

Pszichopata

A hétköznapi életben a pszichopata kifejezés mellett a szociopata megnevezés is igen gyakran előfordul. Egyes pszichiáterek szerint a két megnevezés közt nincs különbség, ugyanazt az embertípust jelölik. Nem éreznek megbánást, bűntudatot vagy lelkiismeret-furdalást a tetteik miatt, sokszor elhárítják magáról a felelősséget mondván, az áldozat megérdemelte, amit kapott. Nem éreznek empátiát, nem tudnak együtt érezni másokkal, ezért gyakran tapintatlanok, lenézőek és érzéketlenek más emberekkel szemben. A viselkedésük sokszor távolságtartó, hideg. Noha mindig tudják, mit kell mondani, de a szavaik mögött kevés a meggyőződés és a valós érzelem. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Ted Bundy sorozatgyilkos