H. Erzsébet azt állítja, hogy látta VV Fannit az eltűnése másnapján a saját fodrászánál. Ez azt is jelentheti, hogy Fanninak csupán nyoma veszett, nem halt meg. Az ő vallomása révén megbukhat a gyilkossági vád B. László ellen. Értesülések szerint a tanú nevet változtatott és külföldre költözött.

Keresik a koronatanút

H. Erzsébet az ügy legfontosabb tanúja. Felkereste V. András ügyvédet azzal az információval, hogy VV Fannit látni vélte az eltűnését követő napon. A bírónő, Farkas Gabriella körözést adott ki ellene. A bíróság behívhatja tanúként, de a rendőrség nem állíthatja elő. A Magyar Nemzet szerint, a bejelentését követően nevet változtatott és elhagyta az országot. Pontos hollétéről nincsenek információk. Az egyetlen, amit tudni lehet, hogy Csehországban van bejelentett lakcíme, de ott nem elérhető. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megdölhet a vád

 A vádlott első védője, Brodmann Péter úgy gondolja, hogy egyáltalán nem biztos, hogy VV Fanni meghalt. Valószínűleg csak eltűnt, a koronatanú vallomása is ezt támasztja alá. Ezért fontos megtalálni H. Erzsébetet, mert a tanúzása megdöntheti az emberölés vádját. Bálint Roland, a vádlott ügyvédje szerint feltétlen ki kell hallgatni a lányt, mert a vallomása perdöntő lehet az ügy szempontjából.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az eltűnés

Novozánszki Fanni, ismertebb nevén, VV Fanni 2017. november 20-án tűnt el otthonából. Sem barátai, sem rokonai nem találták és nem is tudták elérni. Ezek után bejelentést tettek a rendőrségen. A bejelentést követően két héttel már nem eltűntként kezelték az ügyet, hanem emberölésként. 

RTL-es celeb

2014. novemberében költözött be a Való Világ műsorának házába. A reality show után luxusprostituálként tartotta el magát. Úgy tudni, ezzel a munkával több millió forintot keresett. Ennek a pénznek megszerzése érdekében gyilkolhatta meg B. László. A vád a férfi ellen: nyereségvágyból elkövetett emberölés.

Fanni rettegett, hogy valami baja történhet

Fanni eltűnése előtt néhány nappal egy lakatossal lecseréltette a zárat lakásában. Ezt az áldozat édesanyja közölte a hatóságokkal. A tárgyaláson szóesett arról, hogy Fanni valóban rettegett attól, hogy valaki ki akarja oltani az életét. Az édesapa 2017. november 22-én lánya lakására rohant. A recepciós segítségét kérte, de nem tudtak bejutni az albérletbe, ezért egy lakatost hívtak. A szakember ugyanaz volt, mint aki pár nappal előtte kicserélte a zárat Fanni kérésére. Így derült fény a lány félelmére. Miután sikeresen bejutottak a lakásba, mindent rendben találtak, nem volt dulakodásra utaló jel – írja a 24.hu

B. Erika gyanús viselkedése

Az édesanya szerint Erika mindenképpen ott szeretett volna lenni, amikor másodszor is felmentek Fanni lakására. Azt állítja, a barátnő nagyon gyanúsan viselkedett, és egy noteszt keresett. A portán pedig a videofelvételeket akarta megszerezni, amin ellenőrizhető az áldozat érkezésének és távozásának időpontja.

A vádlott elvitte a lányt

Az ügyészség szerint B. László azután, hogy tudomást szerzett az VV Fanni anyagi helyzetéről, meglátogatta lakásán, ahol B. Erika is ott volt abban az időpontban. Levitte és az autójába tette a Fannit, miután bántalmazta. A Rákos patak melletti szervizúton haladt, majd először Siófokra ment, végül Szalkszentmártonon a bányatavak közelében a Dunába dobta VV Fanni akkor már feltehetően élettelen testét. Vallomása szerint még aznap visszament Fanni lakására és kifosztotta.

A bíró személyesen jár utána az ügynek

Farkas Gabriella az ügy bírója úgy döntött, a vád és a védelem jelenlétével együtt végigjárja ezeket a helyszíneket a vádlott kocsijában talált GPS segítségével. Az utazás két napot vesz igénybe. Az áldozat lakásától indulva elmennek Siófokra, onnan Dunaújvárosba, majd Szalkszentmártonra, a Duna-partra. A bíró helyszíni tárgyalást akar tartani azon a helyen, ahol a vádlott valószínűleg a folyóba dobta az áldozat testét. Minden lehetőséget kihasználnak, hogy a végére járjanak az ügynek.

A tárgyalás

Már négy éve folyik a tárgyalás. A holttest még nem került elő. Máig nem sikerült egyértelmű közvetlen bizonyítékkal alátámasztani a gyilkosság vádját. VV Fanni eltűnésének legutóbbi tárgyalása július 15-én volt a Fővárosi Törvényszéken, ahol kihallgatták többek között B. Erikát, Fanni legjobb barátnőjét, akinek vallomása ellentmondásos volt. A lány vállalta a poligráfos vizsgálatot, amit a neves szakember Krispán István végzett el. A teszt két kérdésnél is megtévesztést jelzett.

A szembesítés

A június közepén megtartott tárgyalás napján szembesítették az eltűnt lány barátnőjét, B. Erikát a vádlottal, B. Lászlóval. A tanú azt vallotta, hogy Fanni lakásán tartózkodott, amikor a gyanúsított belépett a lakásba. Állítása szerint a vádlott a karjában vitte le a mélygarázsba az áldozat testét. A garázs biztonsági kamerája rögzítette az eseményt, azonban a felvételen nem állapítható meg egyértelműen, hogy Fanni halott lett volna. B. László és Erika a tárgyaláson több, mint egy órán keresztül vitatkozott egymással. A vádlott szerint Fanni barátnője nem mondja el a teljes igazságot. Ezt az állítását keresztkérdésekkel próbálta bizonyítani.

Bizonyítékok

A tárgyalás napján bemutatták a videofelvételt. Időközben az FBI is segítette a nyomozást. Egy olyan technológiát vezetett be, amivel meg tudták határozni a vádlott tartózkodási helyét a szóban forgó napon. B. László tehát az áldozat eltűnésének másnapján az adott helyen időzött. A vádlott a mai napig tagadja, hogy ő gyilkolta volna meg VV Fannit. Vallomása szerint B. Erika hívta, hogy segítsenek Fannin. A barátnő továbbra is azt állítja, hogy nincs tudomása arról, mi történhetett a lánnyal. A rendőrök által lefoglalt mobiltelefon kapcsán is eltérően nyilatkoztak. Erika szerint az áldozatnak csak egyetlen egy telefonja volt, míg B. László ennek ellenkezőjét vallja. VV Fanni családjának ügyvédje, Dr. Lichy József azt nyilatkozta, hogy holttest hiányában is megáll a vád, a tényadatok és a vallomások révén. A tárgyalás idén ősszel folytatódik a Fővárosi Törvényszéken. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: VV Fanni