A budapesti rendőrök aprólékos nyomozómunka eredményeként a TEK segítségével fogták el azt a férfit és nőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy három hete kioltották egy idős férfi életét Budapesten, a 16. kerületben. A bácsit ezután még kis is fosztották.

80 éves bácsi az áldozat

Budapesten, 16. kerületi házában 2023. május 28-án délután holtan találtak egy 80 éves férfit. Az idős ember halálát bántalmazás okozta, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

Kiderült, kik lehettek

Az elsődleges adatok egy fiatal nőre terelték a gyanút, az eljárás során azonban a nyomozók megállapították, hogy a nőnek nincs köze a bűncselekményhez. A további aprólékos adatgyűjtés eredményeként az életvédelmi nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket: a 27 éves Sz. Alexandrát és az 52 éves C. Istvánt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Belehalt a bántalmazásba

A büntetőeljárás adatai szerint a nő és a férfi 2023. május 26-án késő este ment be az idős ember házába, ahol olyan súlyosan bántalmazták az áldozatot, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe. A lakásból aranyláncot és bankkártyát vittek el, utóbbival két alkalommal pénzt is vettek fel a sértett számlájáról.

Lecsapott a TEK

A feltételezett elkövetőket a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége június 20-án délután egy budaörsi parkolóban fogta el. C. Istvánt és Sz. Alexandrát a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Őrizetbe vették őket

A nőt ezen kívül kifosztás bűntett és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség elkövetésével is gyanúsítják. A BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Videón az elfogás:

Áprilisban egy idős bácsi volt az áldozat

Amint azt a Kékvillogó is megírta Budapesten, a 23. kerületben is egy idős bácsival végeztek, a rendőrök azt követően találtak rá a lakásában, holtan, hogy jelzés érkezett, a férfi már napok óta nem veszi át a kiszállított ebédjét.

Ez is érdekelhet:

Tragédia: ketten meghaltak, miután lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban

Kiemelt kép: police.hu