Horvát forrásokra hivatkozva írta meg a 24.hu, hogy szerdán lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban, a balesetben ketten életüket veszítették.

Tisztázatlan körülmények

Egyelőre keveset tudni a balesetről, a horvát lapok mindenesetre annyit már megírtak, hogy Drnis közelében zuhant le a katonai helikopter. A baleset körülményei egyelőre még nem tisztázottak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyakorlatoztak

24.hu – szintén horvát médiumokra hivatkozva – arról írt, hogy a helikopter a magyar fegyveres erők kötelékébe tartozott. Gyakorlaton vett részt déli szomszédunknál.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ketten meghaltak

Úgy tudni, hogy a helyszínre kiérkező mentőegységek két holttestek találtak meg a roncsnál. A legénység harmadik tagjáról egyelőre nincsenek információk, őt még keresik.

Keresik a harmadik magyart

A baleset egészen pontosan a horvátországi Čikola kanyonban történt. A Radio Drnis közösségimédia-oldalán a legutóbbi információ az volt szerda délután 1 óra körül, hogy a kanyonban vezető utat lezárták, sérültekről tudnak, akikhez gyorsan megérkeztek a mentők és a tűzoltók. Az égen helikopter köröz, talán a harmadik, eltűnt magyar után kutatva.

Kisgép tragédiája

Alig két napja történt, hogy két magyarral a fedélzetén a tengerbe csapódott egy Svédország felett repülő kisgép. Lapinformációk szerint a gép Lengyelországban szállt fel, és a Svédország középső részén található Dala Jarna repülőterére tartott, ám a pilóta hirtelen a stockholmi Skavsta repülőtér felé kanyarodott. Erről a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt.

Két magyar férfi halt meg

Az áldozat két negyvenéves magyar férfi volt, akinek teste a roncsok közé szorult – közölte a svéd rendőrség. Egyúttal jelezték, hogy vizsgálatot indítottak, bár az elsődleges gyanújuk szerint egy tragikus balesetről van szó, nem pedig szándékosságról.

Tapasztalt pilóták voltak

hvg.hu úgy értesült, hogy a két áldozat a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület két vezetője és úgy tudjuk, a Wizzair légitársaság pilótái voltak. A HA-BNS lajstromjelű gép tulajdonosa a pusztaszabolcsi Smartair Solution Kft. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: mentők és tűzoltók a baleset helyszínén – fotó: Radio Drnis hivatalos Facebook-oldala