Erre vágyott, hát megkapta: koponyát (!) lopott a virágárusként dolgozó barátnőjének egy budapesti halottátvevő. Az ajándék azonban mégsem ért célt, mert az eladó hölgy egy idő után félni kezdett a szekrény tetejére tett koponyától, és elpasszolta egy ismerősének.

Elhunytak csontjait szerezték meg

A Fővárosi Főügyészség emberi test tiltott felhasználásának bűntette miatt emelt vádat a halottátvevőként dolgozó férfi és két társa ellen, akik újratemetésre váró elhunytak csontjait szerezték meg egy fővárosi temetőből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A virágárus kérte

A főügyészség tájékoztatása szerint a virágárus tavaly ősszel rávette a halottátvevőként dolgozó 62 éves férfit arra, hogy a munkaviszonyát kihasználva szerezzen neki egy emberi koponyát.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Letisztogatta, összeillesztette

A férfi az újratemetésre váró emberi csontok közül elvett egy-egy, külön elhunythoz tartozó agykoponyát és állkapocscsontot, melyeket szépen letisztogatott, összeillesztett, majd az így egésszé tett emberi koponyát átadta a nőnek a virágüzletben.

Félni kezdett tőle

A virágárus a koponyát egy ideig az otthonában tartogatta, de mivel egy idő után félni kezdett tőle és a környezetében is ijesztőnek tartották, továbbadta egy 35 éves férfi ismerősének. A koponya végül egy közúti ellenőrzés során a férfi kocsijának a csomagtartójából került elő.

Komoly büntetés

Az ügyészség pénzbüntetést kért az elkövetőkre. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva, a temetői alkalmazottal és a nővel szemben több százezer forintos, míg büntetett előéletű társukkal szemben egymillió forint pénzbüntetést szabott ki a büntetővégzésében, melyet az ügyészég tudomásul vett.

Brutális baleset Diósdon

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy egy teherautó lecsapódó rámpája zúzott halálra egy férfit az utcán a Pest vármegyei Diósdon. A szörnyűséget a helyszínről származó információk szerint a munkás párja is végignézte. A brutális baleset sokkolta a helyieket, ami történt, az még az erős idegzetűeknek is sok volt.

Markolót próbáltak leemelni

Azóta kiderült, hogy három férfi próbált egy markolót leemelni a teherautóról, amikor a rámpa rácsapódott az egyikükre és teljesen összezúzta a testét.  A 38 éves munkásnak esélye sem volt arra, hogy ezt túlélje, azonnal szörnyethalt. A munkagépet kezelő férfi a markolókanállal próbálta meg lejjebb nyomni a rámpát, mert az nem nyílt le teljesen. Ekkor történhetett a tragédia.

Az áldozat párja is látta

Úgy tudni, az óriási csattanás után az utcában élők hangos sikítozást hallottak, mert a lecsapódó rámpa alá került férfi párja végignézte a megdöbbentő balesetet. A munkások egy parkoló bővítésén dolgoztak. Nem csak a rendőrség, hanem a munkaügyi hatóság is vizsgálatot indított a tragédia után.

Mindenkit megviselt a tragédia

Volt, akit annyira megrázott a nyílt utcán történt brutális baleset, hogy sírva beszélt a látottakról. „A fél koponyája ott hevert a földön…” – mondta egy szemtanú. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: egy közúti ellenőrzés során találták meg végül a koponyát – fotó: illusztráció