A férj azt is kétségbe vonta, hogy a 2020 októberében született gyermeküknek ő az apja. Feleségét már a várandóssága alatt megfenyegette, majd a tettek mezejére lépett. A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy férfi bosszúból meg akarta fojtani a feleségét.

Kétségbe vonta, hogy ki ő az apa

A férfi és a felesége kapcsolata nem volt harmonikus. A férj azt is kétségbe vonta, hogy a 2020 októberében született gyermeküknek ő az apja. A nőt már a várandóssága alatt megfenyegette, hogy megöli a „fattyút”, őt pedig megfojtja. A feleség a gyermekkel 2021 szeptemberében végleg elköltözött a férfitól. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Pénzt ígért a meggyilkolásáért

A férj 2021 októberében egyik ismerősét azzal kereste meg, hogy 3 millió forintot ad neki, ha segít megölni a feleségét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Felkapta a vizet

A vádlott 2021. november 9-én Szombathelyen egy másik férfi társaságában meglátta a feleségét, ezért elhatározta, hogy megöli. A sértett házához ment, ahol elrejtőzött. Amikor a nő megérkezett és a bejárati ajtót kinyitotta, mögé lépett, hátulról elkapta a nyakát, majd a házba belökte.

Kezeit, lábait összekötötte

A telefonját, a segélyhívásra alkalmas óráját elvette tőle. A magával vitt ragasztószalaggal a fejét – az orrnyílásait és száját is érintve – többször körbetekerte. Mivel a nő megpróbált ellenállni, a kezeit és lábait is összekötötte.

Fojtogatta

 A dulakodásuk során fojtogatta, a fejére bevásárlótáskát húzott, az arcára párnát szorított, miközben azt ismételgette, hogy „dögölj már meg!”.

Védekezett, majd segítséget kért

A nő folyamatosan védekezett, így sikerült a házból kijutnia, majd a szomszédtól segítséget kérnie. Mindeközben a házaspár gyermeke a sértett autójában aludt.

Öngyilkosságot kísérelt meg

A vádlott a helyszínről elmenekült, majd öngyilkosságot kísérelt meg. A nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A nő azért maradt életben, mert sikeresen és kitartóan védekezett a támadás ideje alatt – írják az ügyészség közleményében.

Hét évet kapott

A Szombathelyi Törvényszék a férfit előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a törvény értelmében feltételes szabadságra nem bocsátható.

Többet érdemelne

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, míg a férfi és a védője a cselekmény enyhébb minősítése és enyhítés érdekében fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartotta, mivel úgy ítélte meg, hogy a büntetett előéletű férfi sokkal súlyosabb büntetést érdemel. Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla dönt majd. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció