Amint arról beszámoltunk, kegyetlen gyilkosság történt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Encsencsen. Lakástűznek álcázott bűncselekmény történt, egy 69 éves nő halt meg.

Lakástűz Encsencsen

Lakástűzről érkezett bejelentés a rendőrségre pénteken hajnalban, a bejelentő elmondta, hogy az encsencsi házban egy nő van, ezért a helyszínre azonnal rendőrök, tűzoltók és mentők vonultak ki.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Eloltották a tüzet

A katasztrófavédelem munkatársai eloltották a tüzet a lakóházban, amelyben holtan találtak rá az ott élő 69 éves nőre. Az eddigi adatok alapján az egyedül élő nő bűncselekmény áldozata lett – tették hozzá.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elvágták a nyakát

Helyszíni információk szerint a nő nyakát vágta el a támadója, de az indíték még ismeretlen. Azonban nem zárható ki, hogy nyereségvágyból követte el a támadó/vagy támadók a tettet.

Rablás is történhetett

A helyiek az RTL Híradó pénteki adásában azt nyilatkozták, az asszony házának bejárati ajtaja nyitva volt, a ruhák szétszórva, a még ismeretlen bűnös vagy bűnösök mindent felforgattak, amit csak lehetett, majd felgyújtották a lakást.

Rettegnek a helyiek

Az ott lakókat megdöbbentették a történtek, s azóta amiatt rettegnek, hogy vajon ki lesz a gyilkosok következő áldozata. „Lehetek őszinte? Már mindenem be van csukva, de ha bemegyek, becsukom ezt az ajtót, majd becsukom a bejárati ajtót is”– mondta az RTL Híradónak az egyik falubéli asszony.

Sok a bűncselekmény

A helyiek félelmének az is az oka, hogy az elmúlt időben nem ez volt az első ilyen eset: azt mondják, karácsony másnapján egy kutyát is leütött valaki egy téglával, míg három héttel ezelőtt egy másik idős asszonyt is megtámadtak néhány saroknyira. Az áldozat még mindig a kórházban lábadozik.

Keresőkutyákat is bevetettek

A nyomozók a gyilkosság után a helyszínt keresőkutyákkal is átvizsgálták, a külterületeket pedig drónnal kutatták át, mert a települést minden oldalról erdő veszi körül.

Bekérték a kamerafelvételeket

Mivel az utcában a házak többségének saját biztonsági kamerarendszere van, a felvételeket egytől egyig be is kérték a nyomozók, akik előtt még nem tiszta, hányan elkövető is volt, illetve, hogy elvittek-e el bármit is Jolánka néni házából.

Keresik a tettest

Az illetékes rendőr-főkapitányság közleményében az áll, hogy a még ismeretlen tettest nagy erőkkel keresik. Az ügyben emberölés bűntettének elkövetése miatt folyik eljárás. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elfogták az elkövetőt

A police.hu szombat délelőtt közölte, hogy néhány óra alatt azonosították és otthonában elfogták a feltételezett elkövetőt M. K. 25 éves encsencsi lakost. A rendőrök a férfit előállították a vármegyei rendőr-főkapitányságra, gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

Kiemelt kép: az elkövető a rendőrségen – Forrás: police.hu