Súlyos vasúti baleset történt Nagymarosnál. Nem járnak a vonatok, a nemzetközi járatokat is visszafordítják.

Kisiklott egy vonat

Egy Nagymaros állomásra bejáró tehervonat négy kocsija kisiklott és felborult. A műszaki mentés ideje alatt – bizonytalan ideig – szünetel a forgalom Nagymaros és Verőce között, emiatt pótlóbuszok szállítják az utasokat Vác és Szob között – írja a MÁV.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Visszafordulnak. a nemzetközi vonatok

A nemzetközi vonatok (EC 274, EC 275) eredeti szerelvényei egyelőre Szobról fordulnak vissza Pozsony felé. Szob és Vác között mindkét irányban pótlóbuszok szállítják az utasaikat, Vác és a Nyugati pályaudvar között pedig motorvonat közlekedik a nemzetközi vonatok szerelvényei helyett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Forgalmi változások

  • A Nyugati pályaudvarról Szobra 13:08-kor induló Z70-es vonat (2344) nem közlekedik.
  • A Nyugati pályaudvarról 13:30-kor induló Metropolitan EuroCity (EC 274) nem közlekedik.

A pótlóbuszok megállási helyei

  • Vác autóbusz-állomás (Galcsek György utca)
  • Verőce Fűrésztelep (Volánbusz megállóhely)
  • Kismaros (Volánbusz megállóhely)
  • Nagymaros–Visegrád (Visegrádi komp felé balra mutató jelző táblánál)
  • Nagymaros vasútállomás (balra – Visegrádi utca, jobbra – gyalogos aluljáró)
  • Zebegény vasúti megállóhely – ideiglenes autóbusz-megállóhely (megállás a jobbra kanyarodó sávban a vasúti aluljáró előtt)
  • Szob alsó esetében – Szob SZTK Volánbusz megállóhely
  • Szob vasútállomás (Volánbusz megállóhely)

Helyszíni felvétel

Forrás: Facebook

Újfehértói baleset

2021 áprilisában A Kékvillogó.hu hírportál azt írta, két vonat ütközött egy traktorral, egy ember meghalt, sokan megsérültek. A vonat pedig kisiklott.

Meghalt a traktor vezetője

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az eset után azt mondta, a riasztás alapján 13 mentőt és két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre. Kiderült, hogy a traktor vezetője nem élte túl a balesetet. A vonaton utazók közül 5-6 ember könnyebben sérült, így a mentők egy részét visszafordították.

Így történt a baleset

a szabálytalanul közlekedő traktor előbb egy személyvonattal, majd egy szemből érkező másik szerelvénnyel is ütközött. A baleset következtében az egyik szerelvény mozdonya és két kocsija teljesen, a harmadik kocsi részben lefutott a sínekről, míg a negyedik vagon a síneken maradt.

Kimentették az utasokat

A másik vasúti szerelvénynek csupán a mozdonya károsodott. A két szerelvényen összesen mintegy húsz utas volt. A tűzoltók napokig dolgoztak a műszaki mentésen.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: nagymarosi baleset – Forrás: olvasói