Ahogyan azt a Kékvillogó is megírta néhány nappal ezelőtt, két magyar pilótával a fedélzetén a tengerbe csapódott egy Svédország felett repülő kisgép. A tragédia után most megszólalt az egyik pilóta édesapja, aki teljesen összetört a gyásztól.

Két magyar férfi halt meg

Az áldozat két negyvenéves magyar férfi volt, akinek teste a roncsok közé szorult – közölte a svéd rendőrség. Egyúttal jelezték, hogy vizsgálatot indítottak, bár az elsődleges gyanújuk szerint egy tragikus balesetről van szó, nem pedig szándékosságról. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tapasztalt pilóták voltak

A két áldozat a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület két vezetője, továbbá Wizzair légitársaság pilótái voltak. A szörnyűség után most egyikük édesapja szólalt meg a Tények műsorában, az apa elmondta, egy sms-ből tudta meg, hogy a fia már nem él.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sok száz repült óra

„Akkor történhetett a baj, amikor a folyamatos süllyedés során radarszint alá kerültek, bár tudom, mindent megpróbáltak megtenni, hogy elkerüljék a bajt – magyarázta a riportban az édesapa, aki hozzátette: a fia rendkívül gyakorlott pilóta volt, sok száz repült órával a háta mögött.

Saját repülőt szeretett volna

Svédországba is azért utazott volna, hogy megvalósítsa egy régi nagy álmát, ugyanis egy saját repülőgépet szeretett volna. „Képtelen vagyok felfogni, hogy elvesztettem a fiam” – mondta a gyásztól összetört férfi, aki azt is felidézte, hogy a fia a repülés valamint a motorozás szerelmese volt.

Darabokra tört a gép

A Socata MS.893 Rallye Commodore 180 típusú kisgép egyébként június 19-ln, vasárnap reggel nyolc óra körül zuhant le, közel 180 kilométerre Stockholmtól. A darabokra tört repülő roncsai a tengerfenékre merültek.

Hirtelen tűnt el a radarról

Az expressen.se szerint a gép nem sokkal Söderköping után, a Balti-tenger irányába haladva kezdett veszíteni magasságából, és gyorsan 5000 lábról 1800 lábra – mintegy 1524 méterről 548 méterre – süllyedt. Ezután a gép hirtelen eltűnt a radarról. Egyelőre nem világos, hogy mi okozta a balesetet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A Tények riportja itt nézhető vissza:

Kapcsolódó:

„Két nagyszerű kollégát vesztettünk el” – a WizzAir magyar pilótái haltak meg a svédországi repülőgép-katasztrófában

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: YouTube