A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott 6 év fegyházbüntetés helybenhagyását indítványozta azzal a férfival szemben, aki éles eszközzel támadt a feleségére.

Feltételesen sme

Az elkövetőt a Miskolci Törvényszék 6 év fegyházbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélt azzal, hogy szabadságvesztés büntetéséből feltételes szabadságra nem bocsátható. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

36 éve éltek együtt

A bűncselekmény elkövetésekor a vádlott és felesége már 36 éve éltek együtt. Az alapvetően féltékeny természetű vádlott betegségei következtében munkaképtelenné vált, felesége ápolására szorult.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Féltékenység

Egészségi állapotának romlásával a férfi féltékenysége is erősödött, majd elhatalmasodott rajta. Úgy gondolta, hogy felesége megcsalja őt, aminek többször hangot adott, emiatt rendszeresen veszekedett vele.

Ki akarta oltani az életét

Végül úgy döntött, hogy kioltja a felsége életét. A bűntett előtti estén a párnája alá rejtett egy éles tárgyat, aztán 2022. február 25-én reggel az ágyban feküdtek, amikor a vádlott kérlelni kezdte a neki háttal fekvő feleségét, hogy forduljon felé. Többszöri kérésére felesége felé fordult, ekkor a férfi az éles eszközzel hirtelen megszúrta a nő nyakának elülső részét, majd a védekezni próbáló feleségét többször megsebesítette. A nőnek végül sikerült kimenekülni a szobából és a ház hátsó lakrészében élő lányához menekült, ahonnan segítséget hívtak.

Magával is végezni akart

A férj öngyilkosságot követett el, melynek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. Felesége nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

Ennek köszönheti az életét

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a bűncselekmény minősítése és a kiszabott büntetés egyaránt törvényes. A vádlott indokolatlanul támadt feleségére, aki életét csak annak köszönheti, hogy férje a gyengébb, ügyetlenebb kezével támadta meg őt. A fellebbviteli főügyészség megítélése szerint a családon belüli erőszak semmilyen formája nem elfogadható, és az eljáró törvényszék tettarányos büntetést szabott ki, amelynek enyhítésére nincs törvényes indok. A védelmi fellebbezéseket a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla bírálja el.

Pest megyében is bántalmazta az élettársát egy férfi

Amint azt a Kékvillogó is megírta borzalmas dolgokat művelt az élettársával egy Pest megyei férfi. A nőt életveszélyesen megsebesítette, tettéért elsőfokon 9 évet kapott.

Már többször elköltözött a nő

Az ítélet szerint az elkövető élettársa kapcsolatuk során már többször elköltözött nagykőrösi otthonukból. Legutoljára 2021 januárjában a nő több hétre elutazott, majd onnan január 28-án visszatért élettársához, aki este a lakásajtót magukra zárta és bántalmazta.

Ütötte-verte

Egy kalapáccsal ütötte és vallatta, hogy kivel csalta meg távolléte során, majd megfosztotta ruháitól, térdelő helyzetbe kényszerítette és egy éles tárggyal megsebesítette többször is.

Négy órán át

A férfi mintegy négy órán keresztül vallatta az élettársát, miközben válogatott módon bántalmazta, derül ki az ügyészség közléséből.

Csak később hívott segítséget

A férfi az életveszélyes sérülésekhez csak január 30-án kért orvosi segítséget, a nő erre képtelen volt, mivel bántalmazója a mobiltelefonját is elvette.

Fellebbeztek

Az elsőfokú ítélet ellen a brutális fellépésű férfi és védője vitatva a személyi szabadság megsértése elkövetését, részfelmentésért és a büntetés enyhítéséért fellebbeztek.

Másodfokon

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a jogi indokolás kiegészítésével az elsőfokú ítélet helyben hagyását kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál. Az elkövető letartóztatásban várja a másodfokú eljárás befejezését. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció