Nyolc vármegyére kiterjedő betöréssorozat tetteseit fogták el a TEK műveleti egységei a Vas vármegyei rendőrök nyomozása eredményeként. A rajtaütésről készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Sorozatbetörő-banda

Széles körű, országos nyomozást folytattak a Vas vármegyei rendőrök egy sorozatbetörő-csoport tagjai után, amelynek eredményeként elfogták azt a két 56 éves férfit és 54 éves társukat, akik nyolc vármegyében törtek fel önkormányzati épületekben található páncélszekrényeket, amelyekből pénzt vittek magukkal – számolt be sajtótájékoztatón Fekete Géza r. alezredes, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság mb. bűnügyi főkapitány-helyettese és Tóth László r. őrnagy, a Bűnügyi Osztály vezetője.

Rajtaütés az úton

A három bűnöző az utolsó bűncselekményt Sorkifaludon követte el, amely után nagyon rövid időn belül, január 4-én hajnalban a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei az M86-os főúton fogták el őket. A helyszínen egyiküknél megtalálták a sorkifaludi betörés helyszínéről elvitt pénzt is.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Páncélszekrényben tartott pénzre utaztak

A bűnözők az ajtó vagy az ablak befeszítésével jutottak be az épületekbe, ahol felfeszítették a páncélszekrényeket, és az azokban található pénzzel távoztak. A betörések során lángvágót és sarokcsiszolót is használtak.

Letartóztatás

A Vas vármegyei nyomozók többrendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségének és bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a betörőbanda tagjait, őrizetbe vételüket követően pedig kezdeményezték letartóztatásukat az ügyészségen.

Itt a rajtaütésről készült videó

Kiemelt kép: részlet a videóból