A kecskemétiek és az egész ország emlékszik arra az ügyre, ami még 2000. október 1-jén történt a Bács-Kiskun megyei székhelyen. Mint ismert az Izsáki úton található Silver diszkóban hajnalban az egyik vendéget a szórakozóhely biztonsági munkatársai tettleg bántalmazták, majd kivezették az épületből. A férfit nem sokkal később elgázolta a vonat, az akkori álláspont szerint, nem merült fel idegenkezűség gyanúja. Most, 23 év után a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség az ellenkezőjét állapította meg, kimondták, előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt emeltek vádat a kidobók ellen. A drámai ügyben most a koronatanút is meghallgatták.

Nem egyszerű baleset volt

Amint azt a Kékvillogó is megírta a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályán egy orgazdaság ügyében folytatott nyomozás során olyan információk jutottak a rendőrség tudomására, mely alapján feltételezhető volt, hogy a sértett halála nem egyszerű baleset volt, ezért a nyomozást aljas indokból elkövetett emberölés gyanúja miatt elrendelték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Újra indult a nyomozás

Az eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nyomozó Főosztálya vette át. A nyomozás során a modernkori technika vívmányait is segítségül hívták.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Exhumálták az áldozatot

Az áldozatot exhumálták, majd a Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet igazságügyi orvos-, nyom-, fizikus- és antropológusszakértő együttes vizsgálata megállapította, hogy az elhunyt koponyáját a vonatgázolás okozta sérülésen kívül több más fizikai behatás is érte.

Több száz tanút kutattak fel

Ezen a vonalon elindulva a KR NNI nyomozói begyűjtöttek minden bizonyítékot, közel száz tanút kutattak fel, és a vallomások azt támasztották alá, hogy két férfi vonatkozásában az előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés gyanúja megalapozott. Ezt követően N. Tamást és V. Lajost 2022. november 29-én hajnalban fogták el a nyomozók a KR Bevetést Támogató Osztály munkatársaival közösen, néhány hónappal ezelőtt pedig vádat is emeltek ellenük.

Meghallgatták a koronatanút

Az ügyben most meghallgatták a koronatanút, akit bilincsben vezettek a Kecskeméti Törvényszékre, a férfi ugyanis lopás miatt került börtönbe.

Félt

„Láttam, amikor egy viperával hátulról fejbe vágták a 23 évvel ezelőtti kecskeméti gyilkosság áldozatát, majd kavicsokon húzták és a sínek közé rakták” – mondta a férfi, aki állítja, már régóta nyomta a lelkét ez a dolog, de azért nem állt vele soha elő, mert félt, megölik a kidobók. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A koronatanú vallomása:

Videón a kidobók korábbi elfogása:

Kapcsolódó:

Kecskeméti diszkós gyilkosság: 23 év után bukott le a két kidobó, akik kegyetlen módon vették el János életét

Kiemelt kép: police.hu