A mai napig élénken él a kecskemétiek emlékezetében az az ügy, ami még 2000. október 1-jén történt a Bács-Kiskun megyei székhelyen. Az Izsáki úton található Silver diszkóban hajnalban az egyik vendéget a szórakozóhely biztonsági munkatársai tettleg bántalmazták, majd kivezették az épületből. A férfit nem sokkal később elgázolta a vonat, ám az akkori álláspont szerint, nem merült fel idegenkezűség gyanúja. Most, 23 év után a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség az ellenkezőjét állapította meg, kimondták, előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emeltek most vádat a kidobók ellen.

Elgázolta a vonat

A 24 éves fiatalembert, Jánost nem sokkal később a közelben lévő vasúti síneken egy vonat elgázolta, s a férfi a helyszínen életét vesztette. Az ügyben akkor indított államigazgatási eljárás – elsősorban az igazságügyi orvosszakértő szakvéleményére alapozva – idegenkezűséget nem állapított meg, így az eljárást megszüntették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem egyszerű baleset volt

Később a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályán egy orgazdaság ügyében folytatott nyomozás során olyan információk jutottak a rendőrség tudomására, mely alapján feltételezhető volt, hogy a sértett halála nem egyszerű baleset volt, ezért a nyomozást aljas indokból elkövetett emberölés gyanúja miatt elrendelték.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Újra indult a nyomozás

Az eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nyomozó Főosztálya vette át. A nyomozás során a modernkori technika vívmányait is segítségül hívták.

Exhumálták az áldozatot

Az áldozatot exhumálták, majd a Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet igazságügyi orvos-, nyom-, fizikus- és antropológusszakértő együttes vizsgálata megállapította, hogy az elhunyt koponyáját a vonatgázolás okozta sérülésen kívül több más fizikai behatás is érte.

Több száz tanút kutattak fel

Ezen a vonalon elindulva a KR NNI nyomozói begyűjtöttek minden bizonyítékot, közel száz tanút kutattak fel, és a vallomások azt támasztották alá, hogy két férfi vonatkozásában az előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés gyanúja megalapozott. Ezt követően N. Tamást és V. Lajost 2022. november 29-én hajnalban fogták el a nyomozók a KR Bevetést Támogató Osztály munkatársaival közösen.

Vádemelés

A két férfi ellen most, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt, velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón a két férfi korábbi elfogása:

Kapcsolódó:

22 év után oldódhat meg a rejtélyes kecskeméti diszkós gyilkosság ügye: kiderült, így került most képbe ennyi idő után a két gyanúsított

Kiemelt kép: police.hu