Egy idős nőt szemelt ki egy férfi, és jóslásra hivatkozva levetette vele az ékszerét, majd nem adta azokat vissza. A férfit elfogták, majd gyorsított eljárásban bíróság elé állították.

Nyugdíjasokra vadászott

Egy 49 éves férfi augusztus 29-én a délelőtti órákban, a XIV. kerület Bosnyák téren megszólított egy idős hölgyet, akitől pénzt kért, majd megpróbált belenyúlni a nő táskájába.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elvette a gyűrűjét

A sértett rászólt, azonban ezután aprót adott a férfinak, aki azt hazudta, hogy jósolni akar a nőnek. A sértett a férfi győzködésére levette az aranygyűrűjét, és a saját tenyerébe tette, amelyet a férfi kikapott a kezéből és elszaladt. A férfi a gyűrűt eladta.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy órát volt szabadlábon

A zuglói nyomozók egy órán belül elfogták és őrizetbe vették az elkövetőt, majd az ügyészség a férfit kifosztás bűntette miatt, gyorsított eljárás keretében, 72 órán belül bíróság elé állította.

Mégsem kell börtönbe mennie

A Pesti Központi Kerületi Bíróság bűnösnek mondta ki a férfit, és ezért őt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását 2 évre felfüggesztette, valamint elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét.

Ez is érdekelheti

Fiaként mutatkozott be

Mobiltelefonján kereste a 65 éves tárnoki nyugdíjast 2021. augusztus 23-án délután egy fiaként bemutatkozó férfihang. Ijesztő történetét hallgatva sajnálat és aggodalom ébredt benne. A félrevezető történet szerint kábítószeres ügybe keveredett, és nagyon nagy baja lesz, ha nem szerez pénzt. 

12 milliót követeltek

Egy csomagot kellett volna kézbesítenie, amit elhagyott, ezért fogva tartói 12 millió forintot követelnek tőle, csak így szabadulhat. Az asszony megrémült, segíteni akart, közölte, hogy 1 millió forinttal tudja kisegíteni. Válaszul közölték, hogy egy nőt küldenek a pénzért. A tömött boríték átadása megtörtént, az asszony órákkal később szembesült azzal, átverték, csalás áldozata lett.

Megindultak a rendőrök

A rendőrök az órákkal később tett bejelentés alapján megindultak. Minden lehetséges eszközt és módszert igénybe véve másnapra eljutottak két budapesti nőig. A főváros 8. kerületében, a Baross utca és Német utca kereszteződésénél vették ki a forgalomból azt a gépkocsit, amelyben utaztak. A 21 éves U. Nikolettát és a 34 éves P. Edinát elfogták és előállították.

Címlapfotó:  Watoker Derrick Okello illusztrációja.