Újabb vasúti tragédia történt vasárnap délután. A Győrből Budapest-Kelenföldre 14:50-kor elindult InterRégió vonat Ács állomáson, a vasúti átjárónál elgázolt egy embert. A sorompó tilos jelzést mutatott. Várhatóan jelentősen megnő a menetidő ezen a vonalon.

Tragédia a vasúti átjáróban  

A Győrből Budapest-Kelenföldre 14:50-kor elindult InterRégió vonat Ács állomáson a vasúti átjárónál elgázolt egy embert. A sorompó tilos jelzést mutatott. A helyszínelés első részében Komárom és Ács között nem közlekedtek a vonatok, az összes szerelvény várakozni kényszerült. Vasárnap délután jelentősen megnő a menetidő ezen a vonalon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gázolt a vonat Hevesben is

Ugyancsak vasárnap, elgázolt egy embert az Egerből Debrecenbe tartó vonat Füzesabony és Poroszló között, a helyszínelés befejezéséig nem járnak a szerelvények a két állomás között. Az érintett vonat nem közlekedett tovább.  A Debrecenből Egerbe 10:59-kor elindult InterRégió vonat (6514) csak Poroszló állomásig közlekedett. Utasait Poroszló és Füzesabony között pótlóbusz szállította, Füzesabonytól Egerig az első alkalmas vonattal utazhattak tovább. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy középkorú férfi az áldozat

A vonat utasainak segítettek a tiszafüredi hivatásos tűzoltók Poroszló közelében. Csaknem ötvenen utaztak rajta, ők az egység közreműködésével szálltak át a mentesítő vonatra. A rendőrség tájékoztatása szerint egy középkorú férfi vesztette életét a balesetben. Az eset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálják.

Dühös utasok

„Fel órája áll a mentesítő vonat Poroszlón, pedig innen már közlekedhetne tovább Debrecen felé úgy, hogy menetrend szerint 13:36-kor el kellett volna induljon amúgy is. A forgalmi szolgálattevő semmi érdemi információt nem tudott mondani. Gratulálok! Ha a baleset Poroszló és Füzesabony között volt Poroszló és Debrecen között miért nem zavartalan a közlekedés??! Valami információt kaphatnának az utasok!” – írta egy dühös utas a Mávinform Facebook-oldalán.

Halál a 18. kerületben

Vonat gázolt halálra egy férfit hétfő délután a főváros 18. kerületében, Szemeretelep megállóhelynél. A férfit a Nyugati pályaudvarról 17.53-kor Szegedre elindult Napfény InterCity ütötte el, a helyszínelés végéig Pestszentlőrinc és Vecsés között csak egy vágányon közlekedtek a vonatok.

Gázolás a vasúti átjáróban

Ahogy beszámoltunk róla, a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján augusztus 18-án 6 óra 45 perc körül Agárdon, a Vasút utca és a Strand utca kereszteződésében lévő kiépített vasúti átjáróban egy kerekesszékkel közlekedő férfi haladt át, amikor a Celldömölk irányából Budapest felé tartó személyvonat elgázolta. 

A helyszínen életét vesztette

Az ütközés következtében a 45 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit a Gárdonyi Rendőrkapitányság vizsgálja – adta hírül a police.hu

Halálos gázolás

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy halálos vonatgázolás történt Veszprém vármegyében, Vaszar és Pápa között. A Győrből 17:11-kor Kaposvárra indult Helikon InterRégió elütött egy embert.  „Ezekre a gázolásokra meg balesetekre ki kellene találni valamit, mert agyrém, hogy fél napra leáll miattuk a közlekedés” – írta egy elkeseredett hozzászóló az újabb tragédia kapcsán.

Kiszaladt elé

A helyszínről származó információk szerint egy férfi kiszaladt a vonat elé, feltehetőleg öngyilkossági szándékkal. A mozdonyvezetőnek esélye sem volt arra, hogy időben megállítsa a szerelvényt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció