Letartóztatták azt férfit, aki december 22-én halálra késelte lakótársát a 18. kerületben. Az önkényes lakásfoglalók együtt italoztak, majd balhézni kezdtek. Ezután történt a gyilkosság.

Halálos késelés

Halálra késelt egy 40 éves férfi egy másik férfit Budapesten, a 18. kerületben december 22-én. A rendőrök hét percen belül kiértek a helyszínre, a feltételezett elkövetőt elfogták és előállították. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megszúrtak egy férfit

Az elkövetés után police.hu-n megjelent közlemény szerint a rendőrségre éjfél után érkezett bejelentés, hogy megszúrtak egy férfit egy használaton kívüli házban.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Meghalt az áldozat

A sérült férfit a mentők kórházba vitték, de a szakszerű orvosi ellátás ellenére életét vesztette. A nyomozók az elfogott 40 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

Letartóztatták az elkövetőt

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a hajléktalan férfinak, aki a gyanú szerint karácsony előtt halálra késelte társát – tudatta a Fővárosi Törvényszék közleményben hétfőn az MTI-vel.

Mellbe szúrta

Az eljárás adatai szerint a gyanúsított önkéntes lakásfoglalóként, élettársával beköltözött egy elhagyott épületbe, ahová később az áldozat is betelepedett. December 22-én éjszaka a tettes és az áldozat együtt italozott, és szóváltás alakult ki közöttük. Később a tettes egy 30 centiméteres késsel mellbe szúrta az alvó áldozatot, aki belehalt sérüléseibe.

Életfogytiglant is kaphat

A bíróság szerint a gyanúsításban szereplő cselekményért akár életfogytiglani szabadságvesztés is kiszabható, a gyanúsított bizonytalan lakhatási és személyi körülményeivel együtt ez megalapozza a szökés, elrejtőzés veszélyét.

Büntetett előéletű a tettes

Megállapította a bíróság azt is, hogy a gyanúsított büntetett előéletű, korábban bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál, vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás miatt ítélték el, jelenleg is két büntetőeljárás folyik ellene. Ám ezek sem tartották vissza attól, hogy újabb súlyos bűncselekményt kövessen el. A bíróság ezért úgy ítélte meg, hogy a szökés, elrejtőzés mellett a bűnismétlés közvetlen veszélye is megállapítható – írja a 24.hu.

Letartóztatták a gyanúsítottak

A Budai Központi Kerületi Bíróság mindezek alapján december 25-én elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges.

Gyilkosság Óbudán

Ahogyan korábban a Kékviloogó.hu is beszámolt, több késszúrással ölte meg Lazsányi László egykori focistát egykori albérlője. Az 57 éves férfi hosszabb ideje nem fizette bérleményét, ezért alakult ki vita a tettes és a későbbi áldozat között. 

Alkalmi munkából élt

A gyilkossággal gyanúsított férfi egy éve és négy hónapja élt a 3. kerületi vendégház egyik lakásában, a lakbért pedig idén augusztus óta egyáltalán nem fizette. Ugyan informatikus végzettséggel rendelkezett, de az elmúlt időszakban csupán alkalmi munkákból próbálta fenntartani magát.

Nem fizette a lakbért

B. István meg volt győződve arról, hogy a tulajdonos, aki egyébként Deutsch Tamás apósa volt,  törvényesen akkor sem tudja kitenni az albérletéből, ha ő egy forintot sem fizet a lakbérért. Az 57 éves férfi erőszakosan ismét behatolt az egykori otthonába, ahol szóváltásba keveredett az ismert korábbi labdarúgóval.

Letartóztatták a férfit

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra, 2022. január 6-ig rendelte el B. István letartóztatását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció