Ha már van weboldalad, akkor biztosan azt szeretnéd, ha minél több látogatód lenne, a látogatóid pedig megbíznának benned. Ennek egyik alapfeltétele az, hogy a honlapodnak meg kell felelnie a keresők, elsősorban a Google elvárásainak.

Márpedig az olyan keresőóriások, mint a Google rangsorolásában komoly szerepet játszik az, hogy egy weboldal rendelkezik-e SSL tanúsítvánnyal vagy sem. Amelyik nem, az könnyen hátracsúszhat a listán, márpedig aki nincs ott az első találati oldalon, az aligha fog számottevő organikus forgalmat kapni. Így hát az AB Plusz SSL tanúsítvány beszerzését nem érdemes elodázni!

Mi egyáltalán az az SSL tanúsítvány?

Arra má rávilágítottunk, milyen fontos az SSL tanúsítvány, most pedig itt az ideje tisztázni, hogy egyáltalán mit jelent maga a fogalom. Ez egy olyan protokoll, ami gondoskodik arról, hogy az adatok biztonságban eljuthassanak egy netes böngészőtől az adott weboldal szerveréig, például egy online vásárlás esetén. Az SSL tehát olyan digitális tanúsítvány, amely az SSL/TLS protokollok által biztosított szolgáltatás alapköveinek számít.

Az SSL protokoll másik fontos szerepe az, hogy képes megerősíteni az adott szerver valódiságát. A webes böngészők jelzik, hogy egy weboldalnak van-e SSL tanúsítványa. Például ha a címsávban szerepel egy zárt lakat, akkor arra kattintva kiírja a böngésző, hogy a weboldal biztonságos. Ellenkező esetben a lakat nyitott állapotú. A szerver hitelesítésekor a másik oldalról is érkezhet ellenőrzés, azaz megtörténhet az ügyfél azonosítása is a szerver által.

Nemcsak egyféle SSL létezik

SSL tanúsítványból ráadásul nemcsak egy létezik, hanem van többféle. Ahogyan cipőt is több vállalat gyárt a világon, így SSL tanúsítványt is állítanak ki különféle hatóságok.

Két nagy kategóriára könnyedén bonthatók az SSL-ek, hiszen van, amelyik csak egy, míg van, amelyik korlátaln aldomaint biztosít. Ez egyébként az árazásukon is látható, úgyhogy érdemes megfontolni, hogy neked melyikre van szükséged.

Az SSL megrendelésének menete

Ha például az AB Plusz honlapján egy szimpatikus SSL csomag mellett a “Megrendelem” gombra kattintasz, akkor egy online űrlap kitöltésével tudsz megrendelni egy SSL-t. Ez egyszerű és kényelmes módja ezen digitális tanúsítvány beszerzésének. Általában a legtöbb oldalon így működik a rendelés, nem kell megijedni, egyszerű a folyamat!

Ennél a szolgáltatónál a kiválasztott SSL után látni fogod, hogy összesen mennyibe kerül az SSL, részletezve, hogy ebből mennyi az adó, mennyi a fizetett végösszeg. A “Fizetés” gombra klikkelve tudod megadni az adataidat, ezt követően kitöltheted a számlázási adatokat. Magánszemély esetén a személyi igazolványra, cég vagy egyéni vállalkozó esetén az adószámra van szükség. Fiókot egy jelszó megadásával tudsz létrehozni. Sok sikert! Ne aggódj, szinte mindenhol ilyen egyszerű a rendelés menete.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.