Ítélet született az egykori villalakó, VV Fanni halálának ügyében. A fiatal lány 2017-ben tűnt el, holtteste mai napig nem került elő. Ígéretéhez híven VV Fanni édesanyja eljött lánya feltételezett gyilkosának ítélethirdetésére.

„Elfogadom az ítéletet…”

Az édesanya, Novozánszki Sándorné remegő gyomorral várta, hogy 10 órakor a bírónő elmondja a verdiktet. Bármilyen ítélet is születik fegyelmezetten elfogadom – mondta a bíróság folyosóján. Délelőtt 10 óra előtt a vádlott is megérkezett a bíróságra, Fanni édesanyjától pár méterre egy padon várta, hogy elkezdődjön az ítélethirdetés. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Bűnös

Az ítélethirdetés tíz óra után pár perccel meg is történt: B. Lászlót bűnösnek találták és életfogytiglant kapott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tagadta a gyilkosságot

Ahogy a Kékvillogó.hu hírportálon beszámoltunk róla, VV Fanni halálának ügyében a fő vádlott B. László, aki évek óta határozottan tagadja, hogy megölte volna a lányt, az emberrablást azonban korábban elismerte.

Nem került elő a holttest

B. László az utolsó szó jogán is az ártatlanságát próbálta bizonyítani az előző tárgyaláson. Egyedül abban tartja hibásnak magát, hogy nem hívott mentőt akkor, amikor eszméletben állapotban találta Fannit, hanem karjaiban vitte le a garázsba, majd autójába tette és elhajtott vele együtt – írja a Blikk. A magatehetetlen lányt állítása szerint átadta egy ismeretlen férfinak, holtteste azóta sem került elő.

„Őszinteséget vártam”

Fanni édesanyja szerint lánya gyilkosa egyértelműen B. László. Az édesanyja korábban így nyilatkozott elhunyt lányáról, Fanniról: Tudom, hogy sokan megszólnak ezért, de meg kell érteniük, hogy egy 24 éves felnőtt lányt senki nem tud megállítani. Nem papoltam neki, cserébe teljes őszinteséget és felfoghatatlanul sok szeretetet kaptam.

Nagyon féltette

Bármit is dolgozott, nekem ő a legcsodálatosabb ajándék az életemben. Minden szülőnek ilyen jó lányt kívánok. Rettentően féltettem, éppen a munkája miatt, azt azonban álmomban sem gondoltam, hogy a legsúlyosabb árat kell fizetni az életmódjáért. Hiába telt el majd öt év, ugyanúgy hiányzik, mint az első nap. Hazugság, hogy az idő segít. Vele kelek és fekszem, nincs pillanat, amikor ne gondolnék rá.

Képtelen elfogadni

Néha még üzenetet is küldök neki a telefonjára, mint amikor még élt. Az eszemmel pontosan tudom, hogy már nincs közöttünk, az anyai szívem azonban ezt képtelen elfogadni. Néha eljátszom a gondolattal, mi van, ha valaki fogva tartja és nem tud életjelet adni magáról – mondta korábban Novozánszki Sándorné.

Őket hívta

Mint ismert, a vádlott sok mindent mondott már az ügyről. B. László vallomása szerint Fanni barátnője, B. Erika hívta őt a lány lakásához, hogy az akkor már ájult lányt vigye el valahová. És az is kiderült, hogy mielőtt felment Fanni bérelt lakásába, a telefonjában az: „escort fiú” kifejezésre keresett rá a neten. Majd témát váltott és a „bódítószer” kifejezést pötyögte be a készülékébe. A vádirat szerint B. László kocsija csomagtartójában az eszméletlen vagy már halott Fannival Siófokra hajtott.

Dunába dobhatta

A kocsival leparkolt, majd felment az általa bérelt apartmanba. Úgy tudjuk: pár óra alvás után órákon keresztül szexhirdetéseket böngészett a mobilján. Később autóba szállt, és feltehetőleg Szalkszentmártonnál a Dunába dobta a lány holttestét. Ettől kezdve figyelme a szexuális irányultságú témákról teljesen máshova kanyarodott, a nyilvános körözési listát ellenőrizte jó párszor, illetve beütötte a „vízihulla” és „melyik országba nincs kiadatás” kereséseket.

Méltó büntetés

A telefonból kinyert adatok is azt támasztják alá számomra, hogy B. László olthatta ki Fanni életét. Bízom benne, hogy tettéért megkapja méltó büntetését – közölte korábban a Novozánszki család ügyvédje, dr. Lichy József.

Az FBI is beszállt a nyomozásba

Az ügybe egyébként már az FBI is becsatlakozott: a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) két embert küldött, hogy segítsék a nyomozást. „A hazai rendőrség kérésére a világ egyik legnagyobb és leghíresebb nyomozó szervezete, a Szövetségi Nyomozó Iroda is beszállt az ügybe, ami 70-80 millió forintba került. Két embert küldtek az amerikaiak, akik a nyomozás ideje alatt luxuskörülmények között töltötték a napjaikat Budapesten” – nyilatkozta korábban dr. Brodmann Péter. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: VV Fanni