Két férfi egy speciális, áruvédelmi eszköz eltávolítására alkalmas szerkezettel, áruházakból lopkodta a drága italokat és mindent, ami a kezük ügyébe akadt. A rendőrök elcsípték őket.

Fizetés nélkül távoztak

Egy budakeszi áruházból tettek feljelentést még 2022. január végén, ahol két férfi italokat rejtett a ruhája alá és fizetés nélkül távozott. A biztonsági őr észlelte a lopást, kérdőre is vonta őket az üzlet parkolójában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elviharzottak

Egyikőjük rákiabált, hogy „takarodjon vissza az áruházba”, majd kocsiba pattantak és elviharzottak. Később egy dunakeszi bevásárlóközpontból érkezett hasonló tartalommal a jelzés, a tolvajokról adott személyleírás kísértetiesen hasonlított.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sikerült azonosítani őket

A rendőrök szélesítették a rendelkezésükre álló információhalmazt, sikerült azonosítani a két férfit és a járgányt is, amivel a lopások helyszínéről menekültek.

FRISS!

Igazoltatták őket

A szemfüles pilisvörösvári rendőrök a napokban szúrták ki a már jól ismert gépkocsit, amit a budakeszi rendőrök közreműködésével Budapest 2. kerületében intettek ki a forgalomból és igazoltatták a benne utazókat.

Mindent lefoglaltak a zsaruk

A rendőrök a kocsiban italt, chipset, rágógumit és egy áruvédelmi eszköz eltávolításához használatos mágnest is találtak, mindent lefoglaltak, írja közleményében a police.hu.

A lopott cuccok:

Fotó: police.hu

Nem tettek vallomást

A 45 éves budapesti O. Józsefet és társát a 38 éves budapesti S. Krisztiánt előállították, kihallgatásukon egyikük sem tett érdemi vallomást. A nyomozók -ettől függetlenül- tovább vizsgálják, egyéb bűnös tevékenység írható-e még a számlájukra. A Budakeszi Rendőrőrs lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyorsított eljárás keretében állítja őket bíróság elé. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu