Torlódásra kell számítsanak azok, akik a Budai ton közlekednek, ugyanis az Érdiszemmel portál információi szerint a helyszínen éppen valakit újra élesztenek.

Idős embert kellett újraéleszteni

A lap azt írja, a helyszínre két mentő és mentőhelikopter is érkezett, az eset a bevásárlóközpont és a Posta mellett történt Érdliget felé, ezért a körforgalomnál rendőrök irányítják a forgalmat. A kommentek tanúsága szerint egy idős embert kellett újraéleszteni. A mentőhelikopter nem sokkal a leszállás után fel is szállt, valószínűleg a beteget nem vitte el, ugyanis a mentő a helyszínen maradt, friss információink szerint azonban időközben a mentő is elhagyta a helyszínt, szirénázva. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

Forrás: Facebook/Érd és környéke

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Helyszíni felvétel:

Forrás: Facebook/Érd és környéke

Pár hete egy cukorbeteg férfit kellett újraéleszteni Budapesten

Amint azt a Kékvillogó is megírta egy budai drogériába kérték a mentők gyors segítségét február elején, mert egy férfi hirtelen összeesett a kasszánál. Tapasztalt mentésirányítónk utasításai szerint, a bejelentő megvizsgálta a hatvan év körüli beteget, aki már nem lélegzett. 

A pénztáros kezdte meg az újraélesztést

Azonnal több mentőegység is indult segítségül, miközben a telefonon kapott instrukciók alapján, a pénztáros hölgy megkezdte az újraélesztést – írja akkor az Országos Mentőszolgálat a Facebook oldalán.

 Egy órán keresztül élesztették újra

A mentők perceken belül helyszínre értek és emelt szinten küzdöttek tovább a férfi életéért. Az ellátás még csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, amit a talpraesett pénztáros továbbra is minden erejével próbált segíteni.

Kórházba vitték a férfit

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit.

Tamásiban is rosszul lett egy férfi

Hétvégén pedig egy tamási autómosóba riasztották a mentőket, ahol egy 30 év körüli férfi érezte magát rosszul. Tapasztalt mentésirányító azonnal riasztotta a két percre levő esetkocsit, ám a helyzet tovább romlott a helyszínen.

Az apja kezdte meg az újraélesztést

A beteg vérkeringése közben összeomlott és édesapja kezdte meg az újraélesztést, amit a pillanatok alatt érkező mentők emelt szinten folytattak.

Mentőhelikopter érkezett

Az életmentés még sokáig zajlott az autómosónál, amihez hamarosan a mentőhelikopter legénysége is csatlakozott.

Ez a helikopter érkezett a helyszínre

Forrás: Facebook/OMSZ

Két éve szintén újra kellett éleszteni

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, „bajtársaink stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit, akit két éve is ugyanezen a napon élesztettek újra a mentők.” – számolt be róla korábban az OMSZ. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: Facebook/Érd és környéke