Vandál tettek borzolják a kedélyeket Eger felsővárosi városrészében. A helyiek szerint egy ott élő család problémás gyermeke egyszer már felgyújtotta a szeméttárolót, az utóbbi egy hónapban pedig több autót megrongált. Az egyik szenvedő fél azt is elárulta, hogy húsklopfolóval verték szét a személygépkocsiját.

Kétszer csapott le

A fiatal elkövető a problémát a nyilvánosság elé táró család autóját eddig kétszer rongálta meg. Először október elején, majd rá három hétre, a napokban 1.2 millió forint kárt okozva újra szétverte a kocsit egy húsklopfolóval. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szétverte a bankautomatákat

Ugyanez az ember három bankautomatát is szétvert ebben a városrészben, illetve megtámadta a biztonsági őrt is a klopfolóval.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Rettegésben élnek

Az egész ház rettegésben él, a ház előtti parkolót már nem merik használni az emberek, mert féltik az autójukat. Tűrhetetlen állapot, hogy egy bérlő miatt rettegésben él az egész Felsőváros – jelentette ki a levélíró a heol.hu újságírójának.

Segítséget kérnek

„Tisztelettel kérem magam és más nevében is hogy próbáljanak valami úton segítséget nyújtani számunkra, hogy az illetékes hatóságok hátha hamarabb intézkednek a nyilvánosság miatt – írták az ott élők. 

Jelezték a problémát

„Minden hatóság illetékes felé jeleztük a problémánkat. Az utóbbi egy évben legalább 8-10 ilyen eset történt, amiről csak mi tudunk” – részletezték a károsultak.

Máshol is rongált

A magányos elkövető a városrész egy másik társasházban is rongált a napokban, illetve a garzonházban is voltak vele gondok régebben.

Tehetetlen a rendőrség

Természetesen minden esetnek nyoma van a rendőrségen. Az elkövető betegsége miatt ugyanakkor a rendőrség „tehetetlen”. A beteg elkövető már egy éve folytatja ezt a rongáló tevékenységét, egyszer már született ellene egy végzés is, de betegsége miatt nem büntethető. A

Távolítsák el őket

A megoldás a panaszosok szerint az lenne, ha eltávolítanák onnan a bérlőt, aki egyébként – úgy tudják – nem fizeti a bérleti díjat. Úgy gondolják, a gyámhivatalnak is felül kéne vizsgálnia a problémát mivel az elkövetett cselekményekről tud az apa, aki így mint gyám, szerintük nem végzi megfelelően a dolgát.

Tarthatatlan a helyzet

A helyzet tarthatatlan, és a hírek szerint már felajánlottak egy másik ingatlant a családnak, de ők ezt nem fogadták el.  A város illetékeseinek célja az, hogy a család számára is a legjobb megoldás szülessen, és a környéken élők nyugalma is biztosított legyen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív