Hosszú évek után végre megoldódhat a két eltűnt győri villanyszerelő rejtélye. Mint ismert Olrik Vilmos és Mácsik Zoltán ugyanolyan gyanús körülmények között tűnt el. Előbbi 2015-ben, miután a gyanúsított É. Imre a megadott címre rendelte. Ezt követően három év múlva pedig szintén az É. Imrének dolgozó Mácsik Zoltánnak veszett nyoma. É. Imre továbbra is tagadja, hogy bármi köze lenne a két férfi eltűnéséhez.

Átvizsgálják a területet

A friss információk szerint azonban most fordulat jöhet az ügyben, ugyanis a hatóságok ismét kimennek É. Imre ikrényi horrortanyájára, ahol kutyákkal és munkagépekkel nézik majd át a területet: a földet és a területen lévő tavat is alapos vizsgálat alá veszik. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Beidézett milliárdos

A legutóbbi tárgyalásra egyébként É. Imre főnökét, egy osztrák milliárdost is beidéztek, ő azonban nem jelent meg. Továbbá a gyanúsított ruháiról származó laboreredmények is megérkeztek, eszerint É. Imre minden kétséget kizáróan lőfegyvert használt, akkor, amikor Mácsik Zoltán eltűnt, írja a Bors.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lőfegyver nyomok

Ennek kapcsán egyébként a gyanúsított hazudott is a bírónak, ugyanis azt állította, a korábban lefoglalt ruhák nem hozzá tartoznak, ám a DNS vizsgálat ennek az ellenkezőjét állapította meg, továbbá arra is fény derült, hogy a férfi lőfegyvert használt, hiszen az erre utaló nyomok ott voltak a pólóján.

Belekavarodott a saját hazugságába

A gyanúsított azonban ezen a ponton belekavarodott a saját hazugságába, ugyanis azt mondta, a ruhákat nem viselte aznap, amikor Mácsik Zoltán eltűnt. Ez azonban ellentmondás, hiszen akkor érthetetlen, hogyan is kerültek a nyomok a ruházatára. Erre É. Imre azt mondta, átlőttek a feje felett. Ezzel azonban elismerte, hogy mégis csak ezt a ruhát viselte azon a napon, amikor a villanyszerelőnek nyoma veszett.

Már dolgoznak a szakemberek

A tárgyalás kapcsán Mácsik Zoltán felesége is megszólalt, aki elárulta, a bíró folyamatosan be fogja idézni az osztrák férfit, ugyanis vannak olyan kérdések, amiket személyesen akar neki feltenni. A nő arról is beszélt, hogy az ikrényi tanya átvizsgálását már meg is kezdték a szakemberek.

Kutyákkal, munkagépekkel jönnek

” Azt mondják, hogy a honvédség emberei jönnek, meg a Nemzeti Nyomozó Iroda illetékesei és kutyákat is hoznak, munkagépeket, jön a győri rendőrségtől több nyomozó, illetve a környezetvédelmi hatóság is. Azt mondták, hogyha olyan hulladékot találnak, ami környezetszennyező, akkor emiatt is eljárást indítanak É. Imrével szemben. A hulladékot pedig megsemmisítik. A telken található földet 10-20 centiméterre feltúrják és bevizsgálják, továbbá az ott található tavat leengedik és átvizsgálják.”

Megijedt

A tanya átkutatásával kapcsolatban É. Imre is megszólalt, feltehetően megijedhetett, ugyanis az első kérdése az volt, lesz-e olyan szakember, akinek az a feladata, hogy biztosítsa a helyszínt, mivel az ő kertjébe már többször betörtek, így bármit bevihettek oda. Továbbá azt mondta, úgysem fognak a hatóságok semmit sem találni a telken, amennyiben mégis, úgy azt valaki más tette oda.

Rejtélyes körülmények

Az eltűnt villanyszerelőkről itt, a Kékvillogó oldalán is már többször írtunk, mint ismert Orlik Vilmos 2015-ben tűnt el, amikor a gyanúsított É. Imre a megadott címre rendelte. A férfi akkor azt mondta, egy harmadik vélnek villanyszerelési munkát kell végezzen, Vilmos azonban másnaptól elérhetetlenné vált a család számára, azóta sem tud róla senki semmit.

Nincsenek holttestek

Három év múlva, 2018-ban pedig hasonló körülmények között tűnt el a szintén É. Imrének dolgozó Mácsik Zoltán, akiről immáron 5 éve semmit nem tud a család. Pár hónappal ezelőtt felmerült, hogy a koponyáját megtalálhatták egy burgenlandi bányánál, ám nem sokkal később kiderült, ez tévedés. Egyik férfi holtteste sem került ez idáig elő. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: É. Imre tanyája – Forrás: police.hu