Borzalmas balesetben halt meg egy férfi valamint az ikrekkel várandós felesége Dunaújvárosnál. A karambolozó autó sofőrjével szemben Székesfehérvári Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt most emelt vádat.

Rosszul lett

A vádirat szerint szerint a dunaföldvári férfi 2021. szeptember 19-én, este, a családtagjainál tartózkodott, amikor is a testvére váratlanul rosszul lett, ezért mentők hívtak. A mentők meg is érkeztek a helyszínre, kórházba akarták vinni a férfit, azonban azonban ezt a családtagok megakadályozták azzal, hogy majd ők gépkocsival elviszik őt a kórházba. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

A kórház felé száguldotttak

A férfi el is indult utasaival a kórhát felé, azonban a megengedett 50 km/h helyett mintegy 120-133 km/h óra sebeséggel száguldott, és a sebességét az egyik kanyar előtt sem csökkentette.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lámpaoszlopnak ütköztek

A férfi a kanyarban az eltúlzott sebesség miatt elveszítette az uralmát a gépjármű felett, lesodródott az úttestről és egy lámpaoszlopnak ütközött. Az ütközés következtében az autó kettészakadt, a jármű két utasa, a korábban rosszul lett férfi és az ikrekkel várandós felesége az autóból kizuhant. Mindketten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették, a babák életét sem lehetett megmenteni. A gépkocsi további utasai 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek.

Fotó a helyszínről:

Elvesztette az irányítást

A Tények riportja szerint egyébként a férfi azt követően vesztette el az irányítást az autó felett, hogy hátranézett, mert a testvérének várandós felesége közölte, hogy a férje, Krisztián meghalt. „Mitike állj meg, mert meghalt Krisztián”- mondta az asszony a tragédiát megelőző pillanatokban.

Helyszíni felvétel:

Kizuhantak a kocsiból

A Tényeknek korábban megszólalt a meghalt férfi édesapja is, aki elmondta, ő és a felesége autóval igyekeztek a családtagjaik után, pár perccel később érkeztek a baleset helyszínére, amikor kiszálltak, a gyermekük és annak ikrekkel várandós felesége a földön feküdt.

Nagyon várták az ikreket

„A feleségem is ott volt, feleségem a fejét, leült mellette a fejét betette az ölibe és próbálta éleszteni” – mondta el a gyászoló férfi, aki arról is beszélt, a menye ikerlányokkal volt várandós, akiket már nagyon vártak.

Amfetamint fogyasztott

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy ha a vádlott a megengedett sebességgel közlekedett volna, úgy a baleset nem következik be. A vádlott vérében egyébként a balesetet követően amfetamint mutattak ki, ami azt jelenti, hogy a vezetés megkezdése előtt a férfi kábítószert fogyasztott, azt azonban igazolni nem lehetett, hogy a baleset időpontjában kábítószer befolyása alatt állt volna. Az elkövető büntetőjogi felelősségéről a Dunaújvárosi Járásbíróság dönt majd. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

A Tények riportja itt nézhető vissza:

Kiemelt kép: Tények videorészlet