Az egyik komlói iskolában az ott dolgozó iskolaőr 2021. szeptember 9-én segélykiáltást hallott az alsó szintről, majd amikor odaért, azt látta, hogy az egyik pedagógusnő fekszik a földön.

Nem volt légzése

A nőnek nem volt légzése, ezért az őr felkiáltott, hogy valaki hívjon mentőt, ő pedig azonnal megkezdte a reanimálást. A másik iskolaőr felvette a mentőkkel kapcsolatot, akik telefonon keresztül adtak instrukciókat az életmentéshez. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megérkeztek a mentők

Közben megérkezett az iskola ápolója is, aki szintén segített az az iskolaőrnek az újraélesztésben. A kiérkező mentők stabilizálták a nő állapotát, majd kórházba szállították.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Képzést kaptak

A baranyai iskolaőrök tavaly Police Medic képzésen vettek részt, valamint idén ezeket az ismereteket azzal is bővítették, hogy mi a teendő olyan sérülések, váratlan helyzetek esetén, amelyek jellemzően a tanítási intézményekben fordulnak elő. Az iskolaőr az életmentés után elmondta, nagyon örül, hogy ilyen képzést is kaptak, mert így magabiztosan tudta alkalmazni az elsősegélynyújtási ismereteit, és ezzel legalább egy embernek már segíteni is tudott. Nem is akárhogy, az életét mentette meg.

Ez is érdekelhet:

Hős iskolaőr

Itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk arról az iskolaőrről, aki a mentők kiérkezéséig a gyermek ellátásában is részt vett Sajókazán még tavaly.

Az iskolaőr újra segített

Mint megírtuk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság iskolaőre egy sajókazai oktatási intézményben balesetet szenvedett kisfiú ellátásában nyújtott ismét segítséget.

Leesett a lépcsőn

Egy iskolai tanuló az elsődleges információk alapján a lépcsőről eshetett le a délutáni órákban, melyet követően elájult. Az esetről értesülve egy pedagógustársa kért segítséget Némethy Krisztiántól, aki habozás nélkül sietett a helyszínre.

Egy pedagógus jelezte a bajt

Szolgálatellátása során, 2021. január 14-én a délutáni órákban Némethy Krisztián iskolaőr részére egy pedagógustársa jelezte, hogy egy kisfiút baleset ért.

Azonnal az eszméletlen gyermekhez sietett

Kollégánk azonnal az eszméletlen gyermekhez ment, majd megkezdte állapota felmérését és értesítette a mentőszolgálat munkatársait.

Azonnal elkezdte a gyermek ellátását

Iskolaőrünk nem először működik közre már bajbajutott fiatal ellátása során.

Nem először segített

A korábbi esetről a Blikk is beszámolt, a hős iskolaőrt akkor, egy ájult kislányhoz riasztották, aki óra közben lett rosszul, majd magatehetetlenül feküdt a földön. Mivel az iskolaőrnek elsősegélynyújtási képesítése volt, a mentők kiérkezéséig gondoskodott Jenniferről. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: police.hu