Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt nyújtott be vádiratot a Kaposvári Járási Ügyészség azokkal az általános iskolai diákokkal szemben, akik közül az egyik fiú levette a maszkját, majd közel hajolt a tanárnőjéhez és szándékosan ráköhögött, míg a társa égő öngyújtót tartott a pedagógus arca elé és úgy szidalmazta.

Évismétlők voltak

A 14 és 16 éves elkövetők évismétlőként kerültek a Nagyatádhoz közeli település általános iskolájának hetedik osztályába, ahol az intézmény házirendjét folyamatosan megszegték, és félévkor több tantárgyból is bukásra álltak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Matematika órán rendetlenkedtek

A két diáknak tavaly novemberében matematika órája volt, amikor felálltak és engedély nélkül kifelé indultak a teremből.

Nem engedték ki a tanárnőt

Az asztalánál ülő tanárnő ezért rájuk szólt, azonban ők nem ültek vissza helyükre, hanem tiszteletlenül visszaszóltak a tanárnőjüknek, trágár szavakkal illették, majd az asztalához léptek úgy, hogy a tanárnő ne tudjon az asztal mögül kimenni.

Az arcába köhögött

A 14 éves tanuló ekkor a tanárnő arcához közel hajolva levette maszkját és többször a pedagógusra köhögött azzal fenyegetve, hogy most megfertőzi.

Öngyújtóval ijesztgette a tanárnőt

A másik diák eközben trágár szavakkal szidta a tanárnőt, majd elővette öngyújtóját, meggyújtotta és az égő lánggal a nő arcához közelített.

Az iskolaőrtől kértek segítséget

Mivel a két diák elállta a tanárnő útját, ezért egyik osztálytársuk kért segítséget az iskolaőrtől.

Itt történt az eset

Felfüggesztett börtönt kért az ügyészség

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt nyújtott be vádiratot a Kaposvári Járási Ügyészség. Felfüggesztett szabadságvesztést kért az elkövetőkre arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismerik a bűnösségüket.

Megakadályozzák az iskolai erőszakot

A parlament tavaly júliusban nagy többséggel szavazta meg az iskolaőrség intézményét, azt, hogy gumibottal, gázspray-vel és bilinccsel felszerelt biztonsági emberek akadályozzák meg az iskolai erőszakot azokban az iskolákban, ahol ezt kérik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ezekkel a jogokkal rendelkezik

Az iskolaőr kényszerítő eszközzel rendelkező, sajátos jogokkal felruházott személy, aki közfeladatot lát el, és rendőrségi alkalmazott. Joga van ahhoz, hogy leállítsa a veszélyesnek ítélt diákot, és ahhoz is, hogy rendőrt hívjon rá, ahogyan bizonyos esetekben testi kényszert vagy bilincset is alkalmazhat. Az iskolaőrök csak az iskolák területén, tanítási időben intézkedhetnek.

Kiemelt kép: