Vádemelést javasolnak a dunaújvárosi rendőrök annak a teherautósnak az ügyében, aki nem adta meg az elsőbbséget egy segédmotor-kerékpárral közlekedőnek. A motoros helyi lakos a teherautó bal hátsó kerekének csapódott neki, majd elesett.

Motorosbaleset történt

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon közúti baleset gondatlan okozása miatt indítottak eljárást egy 46 éves helyi lakossal szemben. A teherautó sofőrje egy motorost sodort el, mivel nem adta meg neki az elsőbbséget. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Dunaújvárosban volt baleset

Nem figyelt a kanyarban

A rendőrség szerint a teherautót vezető férfi április 13-án, kora délután egy közforgalomtól elzárt, dunaújvárosi gyárterületen közlekedett a járművével, amikor egy bal kanyarnál nem figyelt, és nem adott elsőbbséget egy szabályosan közlekedő motoros helyi lakosnak.

Elkerülhetetlen volt az ütközés

A motoros balra irányította a járművét, közben fékezett, azonban az ütközés ekkor már elkerülhetetlen volt: a motoros a teherautó bal hátsó kerekének csapódott, majd elesett. Fotókon látható, hogy a segédmotoros kerékpárral közlekedő helyi lakos becsúszott a teherautó alá.

Befordult a teherautó alá

Dunaújvárosi baleset – Forrás: Police.hu

Megsérült

Az ütközés következtében az 54 éves segédmotor-kerékpáros súlyosan megsérült. Őt később kórházba szállították kezelésre.

Ügyészség dönthet

Az ügy vizsgálata után a rendőrök elvégezték a szükséges eljárási cselekményeket, majd az iratokat megküldték az illetékes ügyészség részére, vádemelési javaslattal.

Tegnap Hajdú-Bihar megyében történt durva baleset

Mint írtunk róla, súlyos baleset történt Hajdú-Bihar megyében, amelynek során egy 33 éves sofőr könnyű, két utasa pedig súlyos sérüléseket szenvedtek. A brutális balesetben a sofőr autója árokba hajtott és a tetejére borult Nyírábrány és Nyíracsád között, a 4904-es számú úton.

Piált a sofőr

A durva Hajdú-Bihar megyei baleset azért következett be, mert a balesetező autó sofőrje ittas volt, ezért őt a rendőrök további mintavétel céljából előállították. Az időközben kiérkező mentők pedig megállapították, hogy a 33 éves járművezető könnyű, míg két utasa súlyos sérüléseket szenvedtek a baleset következtében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Dunaújvárosi motorosbaleset – Forrás: Police.hu