Péntek este gyulladt ki az az utasokkal teli autóbusz, amely az M7-es autópályán Érdnél, a Balaton felé tartó oldalon gyulladt ki. A baleset azért is volt sokkoló, mert a busz tele volt utasokkal, az egyik utas édesanyja szerint borzalmas belegondolnia abba, mi lett volna, ha kislánya nem tud időben kijutni a buszból.

Porig égett a busz

Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu hírportál is beszámolt, kigyulladt egy autóbusz az M7-es autópályán, Érden. Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban azt mondta, mire a tűzoltók megérkeztek a helyszínre, a busz teljesen szétégett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tele volt utasokkal

A TV2 riportja szerint a busz tele volt utasokkal, akik rémülten ugráltak le a füstölő buszról. A jármű teljes terjedelmében égett, és mire a tűzoltók kiértek, a buszból nem maradt semmi.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sírva nyilatkozott egy édesanya

Egy érdi nő, akinek a lánya ezen a buszon utazott, sírva nyilatkozott a csatornának. Azt mondta, a busz hátulja gyulladt ki, és pont ott ült a kislánya.

Meg is halhatott volna

„Pont hátul, tehát akkor játszódott le bennem, mi van akkor, ha nem tud kijönni, és benn hal meg?” – mondta könnyeivel küszködve az édesanya, aki hozzátette, hogy még mindig idő kell neki, hogy feldolgozza a történteket.

Semmi nem maradt a buszból

Az oltást követően semmi sem maradt a buszból, az ablakok kitörtek, a járműnek pedig szinte csak a váza maradt egyben. „Az üvegek, semmi, semmi nem látszódott, teljes terjedelemben égett a busz” – mondta az érdi édesanya.

Így nézett ki a busz az oltás után

A buszon ketten utaztak, de időben le tudtak szállni /Fotó: MTI/Lakatos Péter

Sikerült kimenekülniük

Az utasok közül szerencsére mindenkinek sikerült kimenekülnie az égő járműből, senki sem sérült meg. „Amikor leugrottam a buszról, igazából csak a nagy füstöt láttam, utána elkezdtem a többiekkel előrefutni, nehogy esetleg robbanjon” – mondta az egyik utas.

Műszaki hiba okozhatta a tüzet

A Tények úgy értesült, hogy a tűz a motortérben keletkezett, feltehetően műszaki hiba miatt. A felcsapó lángokat a sofőr is próbálta megfékezni.

Eloltották a tüzet

A kigyulladt autóbusz helyszínére érkező tűzoltók több vízsugárral oltották el a tüzet, ami után a felhevült fémalkatrészeket is lehűtötték. A tűzoltás és a műszaki mentés idejére az autópálya érintett szakaszát lezárták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Lakatos Péter