Közzétette a rendőrség annak a férfinak a fotóját, aki megrongálta a Fővárosi Állatkert bejáratánál található elefántszobrot. A férfi május 29-én hajnalban írta fel a szoborra azt a feliratot, hogy “DISZKRIMINÁCIÓ”.

Megrongálta a szobrot

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rongálás miatt indított nyomozást egy ismeretlen férfi ellen, aki május 29-én 4 óra 30 perc tájékán vörös festékkel lefújta a szobrot. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

“Diszkrimináció”

A Budapesti Állatkert bejáratánál szombat reggel vették észre, hogy valaki felírta az elefántos szoborra, hogy “Diszkrimináció”. A rongáló vörös festéket választott, és hatalmas betűkkel írta fel a feliratot.

Keresik a tettest

A rendőrség információi szerint az állatkertnél lévő elefántszobrot egy férfi rongálta meg május 29-én hajnalban: az illető a bal oldali elefántszobor műemléket fújta le piros festékkel.

Segítsen, ha felismeri őt

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Elkezdték tisztítani

Miután kiderült, hogy lefújták a szobrot, azonnal elkezdték azt tisztítani, hogy eltüntessék onnan a rongálás nyomait. Az állatkert egyébként május 1-je óta nyitva van, így a védettségi igazolvánnyal rendelkezők már látogathatják.

Nem mindenkit engednek be

A 444 arról írt, hogy már az újranyitás első napján balhé tört ki az állatkertnél, ugyanis néhány ember szóváltásba keveredett a rendőrökkel. Volt, aki nehezményezte, hogy diszkriminatív, hogy csak azokat engedik be az állatkertbe, akiknek van védettségi kártyájuk.

Sokan voltak az első napon

A Fővárosi Állat-és Növénykertnél hatalmas volt a káosz az újraindulás első napján, mivel egyrészt nagyon sokan akartak bejutni az állatokhoz, másrészt pedig vita alakult ki a maszkhasználat miatt. Sokan maszk nélkül érkeztek, így őket nem engedték be.

Rendőrt hívtak

A további viták megelőzésére az állatkerti dolgozók kihívták a zsarukat a szabálytalan látogatók miatt. A maszkellenesek és a szabályokat betartó látogatók közt egyre hevesebbé vált a vita, de ezt végül a rendőrök elfojtották.

Nézik az igazolványokat

A védettségi kártya meglétét egyébként az állatkertnél is szigorúan ellenőrzik, mint az éttermek, vendéglátóhelyek és fürdők látogatása esetén is. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Körözött férfi – Forrás: Police.hu