Az eset körülményei nem tisztázottak, ugyanakkor az egyik holttesten fojtogatás nyomait találták meg. Rövid időn belül ez már a sokadik tragédia, ahol előbb valaki gyilkol, majd magával is végez.

Így tudtk meg a zsaruk, mi történt

Április 2-án kora délután érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint az előző nap Szegeden egy férfi megölte a vele együtt lakó testvérét, majd magával is végzett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mindent kiderítenek

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a helyszínre érve megállapították, hogy a bejelentés valós, a lakásban két férfi holttestét találták meg. Emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, vizsgálják az eset körülményeit – közölte szűkszavú tájékoztatásában a rendőrség.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Így gyilkolhatta meg testvérét

A Délmagyar információi szerint egy Kossuth Lajos sugárúti társasházban történt a tragédia. Mint írják, az egyik férfi fojtogatás áldozata lett. A portál fotóinak tanúsága szerint a rendőrök még délután is helyszíneltek, a lépcsőházba sem lehetett bemenni.

Ebben a házban történt a szörnyűség

Elszaporodott esetek?

Sajnos rövid időn belül nem ez az első olyan tragédia, ahol gyilkosság előzi meg az öngyilkosságot. Mint korábban beszámoltunk róla, múlt hét csütörtökön éjfel előtt egy férfi hívta a rendőröket Mohácson. Közölte velük, hogy felesége életét már kioltotta, és azt tervezi, hogy magával is végezni fog. A rendőrök rögtön a helyszínre siettek.

Nem tudtak vele kommunikálni

Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek, a házhoz érve megpróbálták elérni a férfit, azonban a kapcsolatfelvétel sikertelen volt. Odahívták a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársait is, azonban a 66 éves nőt és 74 éves férjét is holtan találták az épületben.

Búcsúlevelet találtak

A férfi búcsúlevelet hagyott, amelyben tettét felesége súlyos betegségével indokolta. A nyomozók megállapították, hogy a férfi egy lövéssel gyilkolta meg meg feleségét, majd a következő golyóval magát is megölte. A gyilkosság eszközét a nyomozók lefoglalták.

Veszprém vármegyében is volt tragédia

Tavaly októberben pedig tavaly október 11-én két holttestet találtak az egyik révfülöpi családi házban. Kiderült, egy nyugdíjas házaspár halt meg. A rendőrség közlése szerint a 76 éves B. György és felesége hunyt el. A nyugdíjas férfi megfojtotta mozgáskorlátozott feleségét, majd magával is végzett családi házuk teraszán.

Sztrókot kapott az idős asszony

Az idős házaspár holttestére egyik gyermekük talált rá, amikor látogatóba érkezett szüleihez. Gyuri bácsiékat nyáron nagy tragédia érte. Az idős asszony sztrókot kapott, ezután mozgáskorlátozott lett. „Nagyon súlyosan érintette, nem tudott mozogni – magyarázta a család egyik ismerőse.

Felesége után ment

Az ismerősök szerint Gyuri bácsi nem bírta tovább nézni felesége szenvedését. Valószínűleg végső kétségbeesésében döntött úgy, hogy inkább együtt mennek a halálba. „Nélküle ő sem akart már tovább élni, és azonnal a felesége után ment”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: police.hu.)