Előbb megfojtotta feleségét, majd felakasztotta magát a házuk teraszán a nyugdíjas B. György. A helyieket sokkolta a tragédia, többek szerint a révfülöpi férfi képtelen volt nézni hónapokkal ezelőtt lebénult felesége szenvedéseit.

Két holttestet találtak

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, október 11-én két holttestet találtak az egyik révfülöpi családi házban. Kiderült, egy nyugdíjas házaspár halt meg. A rendőrség közlése szerint a 76 éves B. György és felesége hunyt el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyermekük talált rá

A nyugdíjas férfi megfojtotta mozgáskorlátozott feleségét, majd magával is végzett családi házuk teraszán. Az idős házaspár holttestére egyik gyermekük talált rá, amikor látogatóba érkezett szüleihez.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sokkolta a helyieket az eset

A megdöbbentő eset az egész környéket sokkolta. ”Mindenki kedvelte őket, régóta itt élő nyugdíjas pár voltak, ahogyan mi láttuk, mindig is szerették és tisztelték egymást, két gyereket neveltek fel tisztességesen. Évtizedek óta házasok voltak” – mondta a Borsnak az egyik helyi lakos.

Sztrókot kapott az idős asszony

Gyuri bácsiékat nyáron nagy tragédia érte. Az idős asszony sztrókot kapott, ezután mozgáskorlátozott lett.  „Nagyon súlyosan érintette, nem tudott mozogni. De Gyuri bácsi végig vele volt, emellett a család is folyamatosan segített nekik, nem hagyták magukra őket, a gyerekeik szinte minden nap jöttek hozzájuk” – mondta a család egyik ismerőse.

Hihetetlen történet

 A tragédia reggelén is látogatóba érkezett a szülőkhöz az egyik gyermekük. Ő talált rá szülei élettelen testére. A szomszédok el sem akarták hinni, hogy az idős férfi képes volt végezni feleségével, majd magával.

Szépen éltek

„Míg a rendőrség meg nem erősítette, nem is akartuk elhinni, hogy ilyet tett volna a feleségével, hiszen egy egész életet, sok-sok évtizedet leéltek együtt annak minden gondjával és bajával, bújával bánatával. Persze mi mindent csak kívülről láttunk, de úgy tűnt, hogy a végsőkig kitartanak egymás mellett”.

Felesége után ment

Az ismerősök szerint Gyuri bácsi nem bírta tovább nézni felesége szenvedését. Valószínűleg végső kétségbeesésében döntött úgy, hogy inkább együtt mennek a halálba. „Nélküle ő sem akart már tovább élni, és azonnal a felesége után ment”.

Budapesti eset

Szeptember elején Budapesten, a 11. kerületben történt hasonló eset. Egy 87 éves férfi végzett feleségével, majd a saját életét is ki akarta oltani, de ez nem sikerült. A szomszédok szerint Imre bácsi nem bírta nézni Gabi néni szenvedését, ezért küldte őt a halálba, majd utána akart menni.

Gyilkosság a 13. kerületben

Egy 72 éves férfit ölt meg a vele egyidős élettársa június 19-én Budapesten, egy 13. kerületi lakásban. A tettest az angyalföldi rendőrök elfogták, az asszony beismerő vallomást tett. 

Becsöngetett a szomszédba

A szomszédokba csengetett be az idős asszony, és elmondta nekik, hogy meggyilkolta 72 éves élettársát. „nagyon megrázó élmény volt” – ezt mondta a szomszéd. József egy éve lett súlyos beteg, daganatos megbetegedésben szenvedett, végstádiumú volt. Eddig Zsuzsanna ápolta, de már nem bírta erővel. Az idős férfi a gyilkosság másnapján került volt be egy hospiceházba. A szomszédok elmondása szerint már magatehetetlen volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszínelés a révfülöpi házban – Forrás: police.hu