Egy szlovák férfi magyar társa közreműködésével, 2016 februárjában – vagyonának megszerzéséért – megölt egy szlovák állampolgárt és a barátnőjét, majd a holttesteket feldarabolták és elásták.

Több bűncselekmény

A vádirat szerint a 43 éves szlovák állampolgárságú vádlott, és 42 éves magyar társa 2015 tavaszán ismerkedett meg. A szlovák férfi több bűncselekmény végrehajtásával is megbízta magyar társát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elítélték

A szlovák vádlott a szintén szlovák állampolgárságú sértett bizalmi embere lett, jövedelme is a sértettől származott. A sértettet Szlovákiában börtönbüntetésre ítélték, aki elszökött, majd 2015 januárjában, más személyi adataival bérbe vett egy 13. kerületi Marina parti lakást. Bujkálásának költségeit készpénzből, valamint befektetési aranytömbökből kívánta fedezni, melynek érdekében azzal bízta meg a szlovák vádlottat, hogy a saját nevében nyisson bankszámlát, illetve béreljen egy széfet.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A gyilkosság

A szlovák férfi ekkor elhatározta, hogy a sértettet vagyonának megszerzése érdekében megöli. Az emberölésben való közreműködésre a magyar férfit kérte fel, aki ezt anyagi ellenszolgáltatásért vállalta, esetről korábban itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk.

A Marina parton történt

A szlovák férfi intézkedett a holttestek szállításához, eltüntetéséhez szükséges eszközök – így pl. orrfűrész, zsákok, tisztítószerek, mész – beszerzéséről, társa pedig Pilisszentiván külterületén gödröt ásott. Az elkövetők 2016. február 11-én, délelőtt, a Marina parti lakásban a sértettet, valamint barátnőjét közvetlen közelről többször fejbe lőtték. A magyar férfi a holttesteket feldarabolta, a testrészeket és a torzókat sporttáskákba csomagolta, majd gödörbe tette, ahol mésszel és vízzel leöntötte. A szlovák vádlott közben a széfet kiürítette, az értékeket magához vette. 

Itt találták meg a holttesteket:

Elmondta az élettársának

A magyar férfi az emberölésről beszámolt az élettársának, aki a közreműködéséért kapott két darab befektetési aranytömböt egy budapesti aranykereskedésben, mintegy 10 millió forintért eladta. A szlovák férfi a sértett 10 darab, mintegy 60 millió forint összértékű gépkocsiját megszerezte, majd azok többségét eladta.

Brutális megbízások

A szlovák vádlott a társának 2015. augusztusában egy szlovák állampolgár megverésére, 2015. novemberében pedig egy szlovákiai családi ház felgyújtására adott megbízást, aki 500-1000 euró közötti összegekért ezeket végrehajtotta. Egy további esetben a férfi azzal bízta meg, hogy 1500 euróért törje el egy szlovák férfi lábát. A vádlott – egy társával együtt – ez esetben a megbízás kereteit túllépve, egy viperával életveszélyes fejsérüléseket okozva bántalmazta a sértettet.

Eredményes felderítés

Az ügyben az eredményes felderítés érdekében a Legfőbb Ügyészség és a Szlovák Köztársaság Legfőbb Ügyészsége közös nyomozócsoportot hozott létre, amelyben Magyarországot a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztálya és a Fővárosi Főügyészség képviselte.

Előre kitervelt

A Fővárosi Főügyészség az ügyben előre kitervelten, nyereségvágyból és több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette, továbbá súlyos testi sértés, rongálás és – az élettárs vonatkozásában – pénzmosás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Videón az elfogás:

Életük végéig börtönben?

A főügyészség a két férfival szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét a szlovák férfi esetében zárja ki, a magyar férfi esetében pedig állapítsa meg, hogy feltételes szabadságra a törvény erejénél fogva nem bocsátható, tekintettel arra, hogy őt időközben, más ügyben, életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték. A nővel szemben börtönbüntetés és pénzbüntetés az ügyészi indítvány, számolt be róla közleményében a rendrőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu videorészlet