Hiába jelezte a védőnő a Gyermekjóléti Szolgálatnak, hogy egy 16 hónapos kislány víz, villany és fűtés nélküli házban él, mégsem emelték ki a gyereket pilisi otthonából. Végül rendőrök segítettek. A gyerek anyját lopáson kapták a helyi üzletben, ezután mentek ki hozzájuk a rendőrök. Ők fürdették meg a kislányt, és adtak neki meleg ruhát. Most csecsemőotthonba került.

Lopott a boltból

A fiatal nőt a monori zsaruk fogták el még december 31-én, amikor a faluban a babakocsiba rejtve lopott élelmiszereket egy boltból. Mint kiderült, nem először próbálkozott. 16 hónapos kislányával volt, és mint kiderült, a rendőröknek nem csak a lopás, hanem a gyermek miatt is intézkedniük kellett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elhanyagolt kisgyermek

„Az elhanyagolt, mosdatlan csöppség se pelenkát, se tiszta ruhát nem viselt, de a zsinegre kötött cumija is nagyon ijesztő volt. Kollégáim az anya otthonához kanyarodtak, ahol még keservesebb körülményeket és áldatlanabb állapotokat tapasztaltak” – mondta Gulyás Piroska, a Monori Rendőrkapitányság vizsgálója.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szörnyű körülmények közt éltek

A házban, ahol a nő és kisbabával élt, nem volt se víz, se villany, a kicsi ellátásához még az alapvető felszerelések is hiányoztak. A kislány elhanyagoltságát látva a rendőrök azonnal intézkedtek, hogy jobb helyre kerüljön a gyermek. Az egész kapitányság megmozdult, vitték, ami épp eszükbe jutott: gyűltek a ruhák, az ennivaló, takaró, cumi, babahordozó, később egy orvossal is megvizsgáltatták.

A rendőrnő és a kis Mirella

Forrás: Facebook/PVMRFK

Segítettek a rendőrök

A gyermekmegőrzővé átalakult rendőrségi objektumban nagy volt a sürgés-forgás, megfürdették, tiszta ruhába öltöztették, megetették a kislányt. „Eleinte nagyon meg volt ijedve szegény, fázott és vigasztalhatatlanul sírt, de a fürdetése után a meleg ruhákban már sokkal jobban érezte magát. Édesanyaként megrendített, de abban a helyzetben nem a személyes érzelmeimre, hanem a leggyorsabb problémamegoldásra koncentráltam. Nagyon látszott a picin a hála”  – mondta a rendőrnő.

Csecsemőotthonba került

A kiadós alvás után a pici lány gyermekvédőkhöz, csecsemőotthonba került, az anya ellen kiskorú veszélyeztetése és üzletszerű lopás miatt indult eljárás. A nő nem ellenkezett, megértette és tudomásul vette, hogy a kislányának sokkal jobb élete lesz így, hiszen teher volt számára az ellátása.

Lopásból élt

A rendőröknek bevallotta, hogy lopásokkal tartotta fenn magát. Elmondása szerint néha a kútról hozott vizet és azzal fürdette lavórban a gyereket. „Az előző lakókhoz folyamatosan járt a családsegítő, de hozzájuk egyszer sem jött ki senki” – mondta az egyik szomszéd.

Öt gyermeke van

A szomszédok elmondása szerint a nő pár hónappal ezelőtt Borsodból költözött Pilisre. Főleg lopásokból élt, sokszor még vizet is a szomszédoktól kért. A pici kislányon kívül még négy gyermeke van, de őket nem ő neveli. Nemrég ismerkedett meg jelenlegi párjával, aki többsör megverte az édesanyát.

Nem emelték ki a családból

Az RTL úgy tudja, a védőnő többször jelezte, hogy emeljék ki a családból a gyermeket, ám ez nem történt meg. De szerencsére, a rendőrök megmentették a kislányt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: ebben a házban élt a nő és a gyermeke – Forrás: Facebook/PVMRFK