Egy hónapra letartoztatták Marika nénit, azt az idős asszonyt, aki a gyanú szerint úgy megverte szerdán hajnalban a férjét, Laci bácsit, hogy az idős férfi belehalt a sérüléseibe. Az asszony mindvégig az ártatlanságát bizonygatta és fellebbezett a döntés ellen.

Náraiban történt az eset

A szörnyű esetről itt a KékVillogó oldalán is beszámoltunk, mint megírtuk 2021. július 14-én, 9 óra 18 perckor arról érkezett bejelentés a Főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába, hogy Náraiban, egy családi házban egy férfit holtan találtak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elvitték az asszonyt a rendőrök

A rendőrség azt is közölte, hogy büntetőeljárás keretében vizsgálják az ügyet. Egyelőre annyit tudunk, hogy az idős férfi, Laci bácsi meghalt, feleségét, Marikát pedig egy óra körül rendőrök vitték el a házból. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szólt, hogy meghalt a férje

A 112press az eset után azt írta, az asszony szólt valakinek, hogy meghalt a férje. Az illető bement a lakásba és a szobában vérbe fagyva találta a drótkötőként dolgozó férfit.

Helyszíni felvétel – Forrás: 112press

Az asszony kiabált

Több utcabeli elmondta, hogy rendszeresek voltak a veszekedések, többnyire az idős asszony kiabált ittasan a férjével. Kedden este is óriási balhé volt a családi házban. A család ismerői szerint a tragédia kódolva volt.

Hangos volt tőlük a környék

Az idős asszony rendszeresen bántalmazta az agyvérzés után lebénult férjét. A rendőrök állítólag nem először járnak a nárai házban: a környéken élők elmondása szerint az idős házaspár gyakran és meglehetősen hangosan veszekedett, és a csetepaténak nem egyszer a rendőrök vetettek véget.

Vesztésre állt

A környékbeliek szerint Laci bácsi a három évvel ezelőtti agyvérzése után nehezebben mozgott, védekezni sem igen tudott, így egy-egy balhénál eleve vesztésre volt ítélve.

Verte a felesége

„Mindenki tudta itt, hogy mi zajlik. Laci bácsi agyvérzést kapott, lebénult, a beszéde is nehezen érthető volt. Marika néni rendszeresen szidta, verte. Pár éve kisbaltával ütötte az utcán” – mondta a 112press-nek az egyik szomszéd.

A rendőrök is többször jártak náluk

A szomszéd szerint rendőrök is többször jártak náluk. Olyankor Marika néni nagyon részeg volt. Elvitték, de ki is engedték. Borítékolható volt a tragédia Legutóbb másfél napja hétfőn este.

Nem gondoskodott a családjáról

„Laci bácsinak egy fia és egy lánya volt, illetve egy nevelt gyermeke. Marika néni elüldözte őket. A ruhájuk koszos volt, előfordult, hogy L. bácsi megszökött otthonról és az utcán kért ennivalót, annyira éhes volt. Ő is az alkohol rabja volt korábban, de az agyvérzése óta keveset tudunk róla – mesélte egy utcabeli.

Mankóval verhette agyon

A 112press.hu információi szerint a végzetes napon az asszony egy tárggyal, feltehetőleg a saját „boltba járós” mankójával bántalmazta az ágyban fekvő férfit. Azt, hogy nem csak egyszer csapott le vele jelzi, hogy a fal és a mennyezet is véres volt.

A tragédia helyszíne:

Fotó: 112press.hu

Elrendelték az asszony letartóztatását

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója egyébként egy hónapra elrendelte a 74 éves asszony letartóztatását.  A Vas Megyei Főügyészség a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását, a bíróság azonban a bűnismétlés veszélyét nem tartotta megalapozottnak.

Fellebbeztek

Az ügyész elfogadta, Marika néni és védője azonban fellebbezett a döntés ellen, írta meg a vaol.h. A lap arról is írt, hogy az asszony a döntés megszületése előtt a bíróság folyosóján leginkább magukra maradt macskái miatt és a befizetetlen csekkek miatt aggódott.

Vezetőszáron kísérték el

Az idős asszony – akit két rendőr kísért vezetőszáron – láthatóan nem is értette, mi történik körülötte, azt hangoztatta, hogy a férjét el szeretné hamvasztani, hamvait pedig otthon szeretné tudni maga mellett, amikor hazamegy. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: A gyanúsított, Marika néni – Forrás: 112press.hu