Összeütközött egy személyautó és egy kamion az M2-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kosd térségében. Az esethez a váci hivatásos tűzoltók vonultak ki.

Szerdán késő este történt

A BudapestKörnyéke.hu helyszíni tudósítójának közlése szerint szerdán késő este egy középkorú férfi közlekedett Ford C-Max típusú autójával az M2-es Göd felől Szendehely irányába. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elaludt

A váci elkerülőn haladt, amikor a kosdi lehajtót elhagyva a sofőr elbóbiskolt a volán mögött. A Ford áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol épp egy külföldi kamion érkezett, egy jobbra ívelő kanyarból kijövet.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fotó a helyszínről:

A kamionos próbálta elkerülni az ütközést

A kamionos látva, hogy egy autó közeledik felé szemből, elkapta a kormányt és szintén a bal oldalon próbálta kikerülni a sodródó Fordot, de már nem sikerült.

Helyszíni fotó:

Nekirohant

A C-Max fékezés nélkül a kamion aláfutásgátlójának, majd a vontatmány jobb oldali kerekeinek rohant, onnét pedig a bal oldali árokba, a fák közé vágódott. Az ütközés akkor erejű volt, hogy a Ford motorblokkja kiszakadt és az út melletti árokba repült, az akkumulátorát pedig a roncstól kb. 20 méterre, a murvás padkán lehetett megtalálni.

Fotó a helyszínről:

Csoda, hogy túlélte

Noha a Ford vezetője nem használta a biztonsági övét és csak a jobb első ajtó felfeszítésével tudták kiszabadítani, csodával határos módon csupán karcolásokat szenvedett. Nem is akart beszállni a mentőautóba, de végül további vizsgálatok céljából kórházba szállították őt. A kamiont vezető fiatalember nem sérült meg a balesetben.

Lezárták az érintett szakaszt

Az esethez a váci hivatásos tűzoltók vonultak, akik átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt. A műszaki mentés idejére az autóút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép és belső fotók: Helyszíni felvételek – Forrás: G.K.