Eladókat fenyegetve próbáltak pénzt szerezni rablók Budapesten. A csepeli rendőrök az utolsó bűncselekményt követő 7 órán belül elfogták a háromfős társaságot.

Dohányboltot raboltak

2021. január 31-én 11 óra 34 perckor egy ismeretlen férfi jelent meg egy 21. kerületi dohányboltban, aki az eladót megfenyegetve követelte a kassza kiürítését. Az eladónő a borravalónak kirakott pohárban lévő 1300 forintot odaadta a rablónak, aki ezután elfutott a helyszínről. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

21. kerületben rabolt a férfi

Ismét rabolni indult

Még ugyanazon a napon, amikor a rablását elkövette, kora délután egy 20. kerületi élelmiszerboltban és dohányboltban próbált meg fenyegetéssel pénzt szerezni a férfi. Mivel az eladó egyik alkalommal sem adta át a bevételt, így a rabló ismét elmenekült. A rendőrök szerint a három rablást ugyanaz a férfi követte el.

Korábban történt

Két barátja is segédkezett a rablásban

A budapesti nyomozóknak sikerült kideríteniük, hogy a 30 éves Á. Olivér követte el a rablásokat. Ugyanakkor a bűncselekményeknél segédkezett a férfinak két barátja is, S. Viktor és S. Richárd, akik a kiszemelt boltokban az elkövetések előtt terepszemlét tartottak, a rablás alatt pedig kint őrködtek.

7 órán belül elfogták őket

A három feltételezett rablót a Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói az utolsó bűncselekményt követő 7 órán belül Csepelen elfogták és előállították.

Rablás miatt hallgatták ki az elkövetőket

A 21. kerületi rendőrök Á. Olivért és két társát, a 19 éves S. Viktort és a 22 éves S. Richárdot rablás és rablás kísérlet gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vételük mellett kezdeményezték a letartóztatásukat.

Ez is érdekelhet

Így fogták el a rendőrök a rablókat

A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból – Forrás: Police.hu/YouTube