Komoly vádakra kell felelnie annak a férfinak, aki felfegyverkezve követett el rablásokat és emellett többrendbeli csalást is. A Siklósi Járási Ügyészség szerint a bűncselekmények legsúlyosabb büntetési tétele öttől tizenötévig terjedő szabadságvesztés, a rendőrség elfogásról készített felvételét a cikk végén közöljük.

Kisboltot akart kirabolni

Az ügyészség jelentése szerint a harkányi férfi 2020 júliusában eldöntötte, hogy kirabol egy Baranya megyében található, siklósi kisboltot. A terve miatt a férfi többször is megjelent a bolt előtt az esti órákban, azonban a terepszemlén kívül – a nagy vásárlói forgalom miatt – mást nem tett.

Siklósi kisbolt körül szaglászott

Rabló jelmezben követelte a pénz átadását

A szemlézést követő este a férfi ellopott egy kerékpárt a szálláshelyéről, és azzal tért vissza a bolt elé. Ekkor a maszkban, napszemüvegben, kapucnis felsőben érkező elkövető besétált a boltba, majd egy bozótvágó késsel megfenyegette az eladót és követelte tőle a bevétel átadását. Az eladó a fenyegetés miatt 180.000 forintot adott át a rablónak.

Elmenekült a helyszínről

A rablás után a férfi elmenekült a helyszínről, a szökése közben pedig eldobta a bozótvágó kést, és a pénz egy részét is elhagyta, nagyjából több mint 160.000 forintot.

Úgy döntött, ismét rabol

Miután a férfi a rablással szerzett pénzének egy részét elhagyta, ezért úgy döntött, hogy újból rabolni indul a sikeres pénzlopás reményében.

Pécsi vegyesbolt vált a célpontjává

Az első rablást követően ugyan csak két nap telt el, de a harkányi férfi újra rabolni akart: Pécsre biciklizett át, hogy a belvárosban kiraboljon egy vegyesboltot. A rabló egy gépkarabélyhoz tartozó szuronnyal fenyegette meg az eladót, aki mindösszesen 10.000 forintot tudott neki átadni.

Csalással is vádolják

Nemcsak rablásokkal vádolják a férfit, hanem többrendbeli csalással is, mivel 2019. és 2020. évben festési munkát vállalt Siklóson és környékén, a munkáért cserébe pedig 60 – 200.000 forintot vett át alkalmanként. Ugyanakkor, mint kiderítették, a férfi semmilyen munkát sem végzett el, sőt, azokat el sem kezdte.

Ez is érdekelhet

Több évre is börtönbe kerülhet

Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével és többrendbeli csalással vádolja a harkányi férfit, aki így büntetési tételként akár 5 – 15 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

Mutatjuk a férfi elfogásáról készült, rendőrségi videót:

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból – Forrás: Police.hu, YouTube