Idős embereket a járványhelyzetre hivatkozva megkárosító csalókat ítélt el jogerősen a Szekszárdi Járásbíróság – közölte a Szekszárdi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Valótlan ígéretek

A négy elítélt önkormányzati segély valótlan ígéretével tévesztett meg időseket 2021. februárban – írták. A rendőrség akkori közleménye szerint Dombóváron követték el a bűncselekményeket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Banki dolgozónak adta ki magát

A tényállás szerint az elsőrendű vádlott, egy 35 éves, hegyhátmaróci férfi egy önkormányzat vagy bank dolgozójának kiadva magát telefonon kereste meg a sértetteket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez is érdekelhet:

Így verték át az időseket

Azt mondta nekik, hogy ha telefonon megadják a személyes okmányaik és a bankszámlaszámuk adatait, majd személyesen is átadják az okmányokat, a bankkártyájukat és az ahhoz tartozó PIN-kódot, akkor a koronavírus-járvány miatt 50 ezer forintos önkormányzati támogatást kapnak.

900 ezer forintot csatlak ki

A férfi 95 emberrel lépett kapcsolatba, három esetben vettek fel készpénzt a bankkártyák megszerzésével, és 900 ezer forintot csaltak ki a sértettektől.

Ez is érdekelhet:

Beismerték tettüket

A március 9-i előkészítő ülésen valamennyi vádlott beismerte a bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

Ez vár most rájuk

A bíróság az elsőrendű vádlottat különös visszaesőként 3 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, a másod-, a harmad- és a negyedrendű vádlott, akik a készpénz felvételében működtek közre, közérdekű munka büntetést kaptak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Unsplash