Kitört ablakok, rommá bomvázott folyósok. Ennyi maradt abból a mariupoli gyermekkórházból, amit szerda délután tűz alá vettek az orosz erők és lebombáztak. A szörnyű eset után Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta: az oroszok hatalmas pusztítást végeztek, a romok alatt gyerekek és vajúdó anyák ragadtak.

Megsemmisült

A borzalmas hírt a mariupoli helyi önkormányzat osztotta meg, Twitter bejegyzésükben erősítették meg, hogy a pusztítás elképzelhetetlen mértékű. Az egészségügyi intézmény gyakorlatialg teljesen megsemmisült, a romok alatt gyerekek és vajúdó anyák ragadtak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Felvétel a tragédia helyszínéről:

17 ember biztosan megsérült

Az ukrán donyecki régi kormányzója, Pavlo Kyrylenko a közösségi médiában azt közölte, a támadásban 17 ember biztosan megsérült, áldozatokról egyelőre nincs hír. A politikus azzal vádolta meg az eset után Oroszországot, hogy egyeztetett tűzszünet idején mértek csapást, úgy, hogy nem volt még idő evakuálni a civileket.

Ez is érdekelhet:

Anya és gyermeke

A politikus egy felvételt is megosztott, melyen látszik, hogy egy anya a karjában tartja a gyermekét, miközben a szétbombázott épületből segítenek neki kijutni.

Itt a videó:

Hagyják abba a gyilkolást

A tragédiáról az ukrán elnök is posztolt a közösségi oldalán, ő egész pontosan azt írta: vajúdó nők és gyerekek vannak a romok alatt. A pusztításról ő maga is feltöltött egy videót, melyen látszik, hogy az épület belsejéből gyakorlatilag nem maradt semmi. „Emberek, gyerekek vannak a romok alatt. Ez kegyetlenség! Meddig lesz még cinkosa a világ ennek a terrornak? Azonnal fejezzék ezt be! Hagyják abba a gyilkolást! Van hatalmad, de úgy tűnik, hogy elveszíted az emberséged!” – írta a posztjában Zelenszkij elnök. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: Twitter