13 éves diákjával létesített szerelmi kapcsolatot az egyik Pest megyei pedagógus. A férfi a helyi önkormányzat egyik bizottságának is tagja. Amikor az igazgató tudomást szerzett az esetről, a pedagógus közös megegyezéssel távozott az intézményből.

Összeállt a diákjával

Óriási botrány tartja lázban egy Pest megyei város lakóit, ugyanis az általános iskola egyik tanára összeszűrte a levet az egyik 13 éves diáklánnyal. A pedagógus az önkormányzat egyik bizottságának is a tagja. Az ügyben egyébként szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz a rendőrség.

A gyerekek előtt beszélt a tanárral

Az egyik helyi lakos szerint, egyik nap bement az osztályba az igazgató, és azt mondta a gyerekek előtt Laci bácsinak, hogy „ha aláírod a papírt, akkor megoldottuk a dolgot”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Másnap már nem jött a tanár

„Majd másnap a tanár úr már nem ment be az iskolába, és elindult a pletyka, ami odáig vezetett, hogy kiderült, Laci bácsi lefeküdt a lányom osztálytársnőjével, aki csak 13 éves” – mondta az egyik szülő a Blikknek.

Magántanuló lett a lány

A nyilatkozó szülő szerint a tanár által elcsábított lány szülei a gyereküknek írt üzenetekre lettek figyelmesek. Az üggyel már a rendőrség is foglalkozik, a gyerek pedig magántanuló lett. Az anyuka szerint jó lett volna, ha az igazgató tájékoztatja a szülőket a konkrét esetről, mert úgy tudja, a diák egy hasonló korú lányt is behálózott.

Négy gyermeket nevel az érintett család

Az ügyben érintett 13 éves lány családjáról azt mondta az egyik szomszéd, hogy az egyik drogéria üzletlánc raktárában dolgozott korábban, most pedig kőművesként tevékenykedik. Négy gyermeket nevelnek.

Kerületi képviselő volt

A tanár pedig óraadóként dolgozott a helyi általános iskolában, magyart és történelmet oktatott. Korábban egy budapesti két tannyelvű iskolában tanított és fideszes politikusként az egyik kerület képviselő-testületének a tagja volt. 

Kulturális és oktatási ügyekben döntött

A lap úgy tudja, a képviselő-testület művelődési, kulturális és szociális bizottsága elnökeként többek között részt vett a kerületi díszpolgárrá avatásokról szóló döntésekben, a nemzetiségi önkormányzatok támogatásáról szóló döntésekben, a vallási felekezeteket, iskolákat, óvodákat érintő döntéshozatalban. 2019-ben is jelöltette magát a kerületben, de akkor már nem került a képviselő-testületbe.

Nem jár be az ülésekre

Ezután került a Pest megyei város önkormányzatához, ahol a környezetvédelmi bizottság külsős tagja lett. Állítólag az ügy miatt idén már nem járt be a testületi ülésekre és a házát is árulja. A Blikk megkeresésére sem az érintett férfi, sem az iskola nem reagált.

Reagált az EMMI

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elismerte, hogy tudnak az esetről, mivel felmerült a kiskorú veszélyeztetése, a helyi Humán Szolgáltató Központ vezetője feljelentést tett. Az ügyben érintett tanuló február 10-től egyéni munkarendben teljesíti a tankötelezettségét. A pedagógus jogviszonya pedig közös megegyezéssel megszűnt.

Nem tett vallomást a férfi

Az eljárással kapcsolatban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság azt írta, az ügyben a nyomozás március 9-én jutott el odáig, hogy az 56 éves férfit a rendőrök előállították, szexuális visszaéléssel és kiskorú veszélyeztetésével meggyanúsították. Nem tett vallomást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció