Varga Viktória kálváriájáról itt a Kékvillogó oldalán is írtunk már, ő az a magyar édesanya, akinek a Kúria döntésének értelmében, át kellene adni a kislányát, Szaffit a Svédországban élő apjának. Viktória néhány héttel ezelőtt kapta kézhez a döntést, anya és lánya azonban most eltűntek.

Eltűnt

A Blikknek a nő ügyvédje dr. Molnár József nyilatkozott, aki elmondta nem tud kapcsolatba lépni Viktóriával, nem veszi fel a telefont, az üzenetekre sem válaszol. „Remélem, hogy jól vannak, és hogy Viktória nem tesz valamilyen butaságot” – mondta az ügyvéd a portálnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Pár hete kapta meg a Kúria döntését

Amint azt pár héttel ezelőtt lapunk is megírta a nő és az ügyvédje, dr. Molnár József nemrégiben vették kézbe a Kúria döntését, melynek érelmében az anyát arra kötelezik, hogy adja át a hat és fél éves lányát a Svédországban élő apjának.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A kislány nem akar visszamenni

A lapnak akkor az anyuka azt is elmondta, Szaffi nem akar visszamenni az apjához, ő pedig nem tudja, a kicsi miként fogja viselni ezt az egész helyzetet. “„Szaffi nem akar visszamenni az apjához, és nem tudom, hogyan fogja ezt elviselni. Már svédül sem akar beszélni, pedig addig iskolába sem mehetne, amíg nem tud. Viszont valami csoda folytán Szamin elintézte, hogy iskolába járhasson. Ami nemcsak azért kiakasztó számomra, mert Szaffinak nyelvi nehézségei lesznek, hanem azért is, mert egyedül lesz Stockholm egyik gettóiskolájában” – mesélte összetörten az anyuka.

Csalódott a magyar bíróságban

Viktória azt is elmondta csalódott a magyar bíróságban, szerinte nincs igazság és nem képes felfogni, miként születehetett ilyen döntés. “Van szívük elszakítani Szaffit tőlem, és az apjának adni, aki erőszakos, aki leginkább azért ragaszkodik a lányunkhoz, mert a kultúrája szerint Szaffi a tulajdona, ahogy engem is annak tekintett. Amikor eljött Magyarországra és együtt piknikeztek egy kecskeméti templomkertben, akkor is annyira figyelt a gyerekre, hogy a tejallergiás kislányának sajtot adott.” 

Az ügy előzménye

Az ügy előzménye, hogy az asszony másfél éve lányával együtt otthagyta a gyerek apját és Magyarországra költözött. Ezek után gyerekrablás miatt elfogatóparancsot adtak ki ellen. A magyar igazságügyminiszter közbenjárására ezt törölték, de végül a bíróság az apának ítélte a gyereket – számolt be róla portálunk még január elején.

Ázsiába vinné?

Szaffi anyja egyébként attól tart, hogy volt férje, mivel a gyereknek bangladesi útlevele is van, elviszi az ázsiai országba. Arról már nem is beszélve. hogy a férfi erőszakos és az anya állítása szerint a svéd gyermekvédelem is csak csak ellenőrzött körülmények között engedélyezte az apa-lánya találkozókat.https://3myad.com/buk_adb_contentb.html

Itthon ítélték neki a gyereket

Nem mellesleg az ügyben magyar bíróság ítélt úgy, hogy a kislánynak Svédországba kell utaznia. A 7 éves gyereknek északon óvodába kellene járnia, hogy újra jól tudjon svédül.

Senki nem tudja most hol vannak

Arról, hogy a kétségbeesett édesanya és a kislány merre vannak, senki nem tud, azonban, ha nem kerülnek elő, valószínűleg körözést fonak kiadni, írta meg a Blikk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Varga Viktória – Forrás:  Blikk videorészlet