Nemsokára el kell búcsúzzon az édesanyjától Szaffi, aki hiába nem akar a Svédországban élő – bangladesi származású – apjával élni, a bíróság döntésének értelmében nincs más választása. Az édesanya, Viktória zokogva beszélt a bíróság döntéséről, továbbá csalódottságáról, mert azt ígérték neki, segíteni fognak, ő azonban úgy érzi, ez nem történt meg.

A kislány kálváriája

A kislány kálváriájáról a Blikk oldalán számoltak be, korábban pedig, a BudapestKörnyéke.hu is megírta, hogy Szaffinak már vissza kellett volna mennie az édesapjához, azonban időközben elkapta a koronavírus fertőzést, így nyertek némi időt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az ügy előzménye

Az ügy előzménye, hogy az asszony másfél éve lányával együtt otthagyta a gyerek apját és Magyarországra költözött. Ezek után gyerekrablás miatt elfogatóparancsot adtak ki ellen. A magyar igazságügyminiszter közbenjárására ezt törölték, de végül a bíróság az apának ítélte a gyereket – számolt be róla a BudapestKörnyéke.hu még január elején.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ázsiába vinné?

Szaffi anyja egyébként attól tart, hogy volt férje, mivel a gyereknek bangladesi útlevele is van, elviszi az ázsiai országba. Arról már nem is beszélve. hogy a férfi erőszakos és az anya állítása szerint a svéd gyermekvédelem is csak csak ellenőrzött körülmények között engedélyezte az apa-lánya találkozókat.

Itthon ítélték neki a gyereket

Nem mellesleg az ügyben magyar bíróság ítélt úgy, hogy a kislánynak Svédországba kell utaznia. A 7 éves gyereknek északon óvodába kellene járnia, hogy újra jól tudjon svédül.

Hamarosan át kel adja az apának

Az édesanya most a Blikknek nyilatkozott, a portálnak elmondta: „Március 15-én küldjem el Svédországba Szaffit vagy egy héttel később az ügyvédem irodájában adjam át az apjának, esetleg annak, akit érte küld? Nem tudok erre mit mondani, sőt belegondolni sem, hiszen ki tudja, hogy aztán mikor látom a kislányomat vagy látom-e egyáltalán még valaha, ha az apja elviszi őt Bangladesbe?”

A napokban érkezett meg a Kúria döntése

A nő és az ügyvédje, dr. Molnár József hétfőn vették kézbe a Kúria döntését, melynek érelmében az anyát arra kötelezik, hogy adja át a hat és fél éves lányát a Svédországban élő apjának.

A kislány nem akar visszamenni

A lapnak az anyuka azt is elmondta, Szaffi nem akar visszamenni az apjához, ő pedig nem tudja, a kicsi miként fogja viselni ezt az egész helyzetet. “„Szaffi nem akar visszamenni az apjához, és nem tudom, hogyan fogja ezt elviselni. Már svédül sem akar beszélni, pedig addig iskolába sem mehetne, amíg nem tud. Viszont valami csoda folytán Szamin elintézte, hogy iskolába járhasson. Ami nemcsak azért kiakasztó számomra, mert Szaffinak nyelvi nehézségei lesznek, hanem azért is, mert egyedül lesz Stockholm egyik gettóiskolájában” – mesélte összetörten az anyuka.

Csalódott a magyar bíróságban

Viktória azt is elmondta csalódott a magyar bíróságban, szerinte nincs igazság és nem képes felfogni, miként születehetett ilyen döntés. “Van szívük elszakítani Szaffit tőlem, és az apjának adni, aki erőszakos, aki leginkább azért ragaszkodik a lányunkhoz, mert a kultúrája szerint Szaffi a tulajdona, ahogy engem is annak tekintett. Amikor eljött Magyarországra és együtt piknikeztek egy kecskeméti templomkertben, akkor is annyira figyelt a gyerekre, hogy a tejallergiás kislányának sajtot adott.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Blikk videorészlet