Bejelentést követően kapták el a zsaruk a vonatot megrongáló személyt. A helyszínen megtalálták a rendőrök a bizonyítékokat is. Az illetővel szemben már meg is indult az eljárás.

Bejelentést kaptak a rendőrök

A 14. Kerületi Rendőrkapitányságra futott be egy bejelentés augusztus 3-án délután. Arról tájékoztatták a zsarukat, hogy valaki a Rákosrendező vasútállomásnál éppen festékszóró spray használatával firkálja össze az egyik vonatot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hamar ott termettek az egyenruhások

A zuglói rendőrök a helyszínre siettek. A vagonok mellet nagyjából 20 flakon szórófestéket találtak. Felfigyeltek egy férfira, aki a bokrok között volt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A rendőrök által lefoglalt bizonyítékok

Előállították

A férfit azzal gyanúsították meg, hogy ő rongálta meg a vonatot, ezért előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A 43 éves férfit ki is hallgatták rongálás vétsége miatt.

Ez alapján készült a graffiti

Elismerte tettét a férfi

A középkorú illető bevallotta, mit tett. Elmondta a zsaruknak, hogy a kutyájának akart emléket állítani, ezért graffitizte össze a vonatot.

Ezek is érdekelhetnek!

Sok a dolga mostanában a zuglói rendőröknek

Nemrég 60 embernek kellett elhagynia az otthonát Budapest 14. kerületében. A Columbus utcában ugyanis második világháborús kézigránátot és gyalogsági lőszert találtak. Amíg a tűzszerész műveletet elvégezték, biztonsági okokból három társasházat is kiürítettek a zsaruk.

Egy ház kertjében találták a veszélyes eszközöket

Zuglóban a Columbus utca 64. szám alatti ingaltan udvarában, kerti munkák során bukkantak robbanóeszköznek látszó tárgyra. A tűzszerészek végül igazolták, hogy két kézigránátról valamint egy gyalogsági lőszerről volt szó.

Nem ritka, hogy második világháborús bomba kerül lő

A Lánchídnál néhány éve egy 100 kilogrammos légibombát kellett hatástalanítani. Akkor a tűzszerészi munkálatok idejére mintegy 300 méter sugarú körben ürítették ki az érintett területet. Több útszakasz is lezárásra került, még a közösségi közlekedésben is volt némi fennakadás. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az összegraffitizett vonat – Forrás: Police.hu