Halálos baleset történt pénteken délután az M9-es autóút 3-as kilométerszelvényében Tolna térségében. Egy Szekszárd irányába közlekedő személyautó egy műszaki hibás jármű kikerülése közben egy szemből érkező nyergesvontatónak ütközött, majd megpördült és egy másik autónak is nekiütközött.

Nyergesvontatónak ütközött

Halálos baleset történt pénteken délután az M9-es autóút 3-as kilométerszelvényében Tolna térségében. Egy, az 51-es út irányából Szekszárd irányába közlekedő személyautó egy műszaki hibás jármű kikerülése közben egy szemből érkező nyergesvontatónak ütközött, majd megpördült és egy másik autónak is nekiütközött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy ember meghalt  

A balesetben egy személy a helyszínen életét vesztette, többen megsérültek – adta hírül a police.hu.  

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Teljes lezárás

A helyszínelés idejére az M9-es autóút teljes szélességében lezárva. A forgalmat rendőrök irányítják, az M6-os csomópont fel és – lehajtó útjaira terelik a járműveket.

Baleset a 9. kerületben

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy súlyos baleset történt Budapesten, a 9. kerületi Kvassay Jenő úton Csepel felé, a Hajóállomás utca utáni szakaszon. Egy Audi 80 tdi a Soroksári út felől nagy sebességgel érkezett, amikor a Hajóállomás utcai jelzőlámpás kereszteződéshez ért. Szemből, Csepel felől ugyanekkor egy Nissan Qashqai balra, a benzinkúthoz akart bekanyarodni. 

Megijedt, majd elrántotta a kormányt

Azt a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése után fogja tudni a rendőrség megállapítani, kinek mutatott zöldet a lámpa, mindenesetre a Nissan bekanyarodott, a külső sávban érkező Audi vezetője ettől megijedt és jobbra rántotta a kormányt.

Miért nem fékezett a sofőr?

A gépkocsi a járdaszegélynek ütközött, majd felhajtott a jobb oldali járdára és kidöntött egy jelzőtáblát. A manőver közben az Audi vélhetően jobb első defektet kapott, de ez nem igazán indokolja, miért is nem fékezett a sofőr.

Ismét súlyos sérülést akadályozott meg a biztonsági öv

Mintegy 40 métert haladt a járdán, még mindig elég nagy sebességgel, majd egy fém villanyoszlopnak rohant, amelyet ugyancsak félig kidöntött. Az Audit vezető férfi könnyebben sérült, mivel használta a biztonsági övét, így a kormányba épített légzsák kirobbant.

Kivágták a roncsból

Ő el tudta hagyni a járművet, azonban hölgy utasa, aki szintén be volt kötve (viszont ebben a régi típusban utas oldali légzsák még nem volt), beszorult a roncsba. Őt a kiérkező fővárosi hivatásos tűzoltók először a jobb első ajtó levágásával próbálták kiszabadítani, majd elvágták a B oszlopot, ahol a tetőlemezhez csatlakozott.

Súlyosan megsérült

Ezt követően kihajtották a jobb hátsó ajtót, végül hátradöntötték a sérült utas ülését, így tudták a súlyosan sérült nőt kiemelni és a mentőknek átadni, akik hordágyra fektették és szirénázva szállították őt kórházba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció