A rendőrség kiadta a térfigyelő kamerák felvételeit, amin látszik, ahogy a Mercedes sofőrje nagy sebességgel kisodródik és elgázol egy járdán haladó biciklist. A brutális baleset hat napja történt a budapesti Árpád hídon, az események az egész országot megrázták. A sofőrt pénteken őrizetbe vették.

Brutális baleset

Ahogyan azt elsők között megírtuk, szombat hajnalban halálos kimenetelű közlekedési baleset történt az Árpád hídon. Egy útpadkának vágódó Mercedes egy szabályosan, a biciklisávon tekerő kerékpárost elgázolt, amelynek következtében a biciklis életét vesztette. Azóta egyre több részletet lehetett megtudni a baleset körülményeiről. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Spontán versenyből lett a tragédia

Három autó, egy Mercedes és két BMW spontán versengeni kezdett egymással a közúton. Ez vezetett végül a halálos balesethez, mondta el Balogh Ádám rendőr ezredes, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Már korábban megkezdődött a versengés

A közúti versenyzés a Róbert Károly Körúton vette kezdetét. Ekkor 0:41 perc volt, a RACE-001-es rendszámú sportautó haladt az élen. Vezetője megcsúszott, ezt követően elvesztette az uralmát a kocsi fölött és nekicsapódott a szalagkorlátnak.

Éppen arra tekert egy kerékpáros

Pont akkor tekert át a hídon egy biciklis, amikor a 690 lóerős Mercedes a szalagkorlátnak ütközött. Egy 26 éves férfi ült a kerékpáron, aki a balesetben két végtagját is elvesztette. Bár kórházba szállították, az életét már nem tudták megmenteni.

Felborult a Mercedes

A sportkocsi miután felborult, 70 méteren át pörgött a tetején. Végül a másodjára érkező BMW-be csapódott be. Az igazságügyi szakértői vélemény alapján legalább 137 km/h-val közlekedett a Mercedes ott, ahol legfeljebb 70-nel mehetett volna.

Tények és kérdések a baleset kapcsán

Kiderült, hogy ki volt kapcsolva a Mercedes menetstabilizátora. Azt még vizsgálják, hogy a tuningolt autók esetében történt-e esetleg engedély nélküli átalakítás a teljesítményük növelése érdekében.

Őrizetbe vették

A Budapesti Rendőr-főkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indított büntetőeljárást. A Mercedes sofőrjét pénteken, a kórházi kezelése után vette őrizetbe a rendőrség. A feltételezett versenyben két további BMW-s vett részt, akikkel a Mercedeszes korábban véletlenül találkozott egy kereszteződésben. Az ő felelősségüket egyelőre még vizsgálják.

Videófelvétel a balesetről

Az autók közúti versenyzését rögzítették a térfigyelő kamerák. A baleset pillanatát is felvették. A rendőrség a nyilvánosság elé tárta a megdöbbentő képsorokat, amiket itt tekinthetnek meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A felvétel

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F100079994174246%2Fvideos%2F660215229485085%2F&show_text=true&width=560&t=0

Kiemelt kép: a térfigyelő kamera felvétele. Fotó: BRFK