A magyar katona a Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint szolgálati fegyverével sebesítette meg magát, valószínűleg öngyilkos akart lenni. Életét a koszovói tábor területére érkező orvosok erőfeszítése sem tudta megmenteni.

Szolgálati fegyverével lőtt

Szolgálati időn túl, szolgálati fegyverével sebesítette meg magát a KFOR (a NATO parancsnoksága alatt működő békefenntartó haderő) magyar kontingensének egyik katonája, aki feltehetően öngyilkos akart lenni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem tudták megmenteni

A lapnak azt írták, a katona életét a koszovói tábor területére érkező orvosok erőfeszítése sem tudta megmenteni, így a kórházba szállítás közben elhunyt. A július 4-én történt eset kivizsgálása folyamatban van, a hozzátartozókat a Magyar Honvédség azonnal értesítette – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Honvédelmi Minisztérium

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Járőröznek, megfigyelnek

A KFOR 1999-es missziója még körülbelül 50 ezer katonával kezdődött, ez a létszám mostanra négyezer alá csökkent. E békefenntartásban 27 ország vesz részt, de a legtöbb katonát három ország: Olaszország (715), az Egyesült Államok (561) és Magyarország (469) adja. A KFOR általában megfigyelői és támogatói feladatokat lát el: békeidőben főleg járőröznek, megfigyelik a biztonsági helyzetet – írja a Blikk.

Május végi összetűzés

Május végén magyar KFOR-katonák sebesültek, amikor a koszovói Zvecsanban összetűzés tört ki a tiltakozó szerbek és a rendet fenntartani akaró magyar egyenruhások között.

Kiugrott a panelházból

Ahogy a BudaPestkörnyéke.hu is hírt adott róla, öngyilkos lett egy férfi Budapesten, a Szentendrei út egyik panelházából vetette ki magát. Az ott lakókat megrázták a történtek, és kiderült, nem sokon múlt, hogy mások élete is veszélybe kerüljön. 

Egy furgon szélvédőjébe csapódott

Egy 15 emeletes házból zuhant a mélybe egy személy, aki egy fehér furgon szélvédőjébe csapódott, onnan pedig a járdára esett. Több rendőrautó, helyszínelők, mentősök lepték el Óbuda egyik utcáját, és sokan látták a letakart holttestet.

15 óra 40 perckor érkezett a bejelentés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint délután 15 óra 40 perckor bejelentés érkezett a BRFK Tevékenység-irányítási Központ ügyeletére, hogy a Budapest, 3. kerület Szentendrei út 34. szám alatti lakóházból egy férfi kizuhant. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Van segítség!

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív